Bob Dole - věčně druhý republikán

Ve sdělovacích prostředcích se aktuálně objevila informace o skonu dlouhodobého senátora a vůdce republikánů v Senátu USA Boba Dola.

tisková zpráva

Ve věku 98 let zemřel v neděli ve Spojených státech bývalý senátor a neúspěšný kandidát na amerického prezidenta Bob Dole. O úmrtí republikána, který v politice strávil desítky let, na twitteru informovala nadace jeho manželky Elizabeth Doleové. Prezident USA Joe Biden Dolea označil za státníka, jakých v historii země bylo jen pár.

V souvislostech s touto zprávou byla rovněž zmíněna informace, že se senátor podepisoval levačkou - v důsledku válečného zranění na Italské frontě roku 1945. 

Do povědomí  veřejnosti se Doleho jméno dostalo pravděpodobně v souvislosti prezidentskými volbami roku 88, tedy na sklonku období Ronalda Reagana, kandidátem na prezidenta i zvoleným prezidentem se ovšem stal úřadující viceprezident George Bush.

Podobná situace - že mnoho nechybělo - a Dole by se stal i prezidentem - se opakovala i později, Přesto, že  republikánský senátor se prezidentem nestal, jako politik je poměrně hodně známý, a vlastně i považován za velmi úspěšného.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Tomášek | pondělí 6.12.2021 8:54 | karma článku: 0 | přečteno: 134x