Je PRIMA nejstupidnější cenzor všech dob?

Pokud za včerejším neodvysíláním Show Jana Krause stál nějaký cenzor, byl to nejspíš nejstupidnější cenzor všech dob.

Cenzurovat v roce 2016 jakékoliv názory je nesrovnatelně složitější než třeba v roce 1986, kdy existovaly tři televizní kanály, podobný počet rozhlasových stanic a několik celostátních deníků. Všechna tato média patřila státu a podléhala jedinému kontrolnímu orgánu.

Oproti tomu dnes máme televizních a rádiových stanic desítky a tištěných titulů jakbysmet. Hlavně ale existuje internet. K tomu, aby se váš názor rozšířil mezi stovky tisíc lidí dávno nemusíte být novinář, ministr ani tiskový magnát. Stačí k tomu jedno kliknutí myší.

Každý z těchto kanálů je pod kontrolou jiné skupiny lidí a všechny mezi sebou soutěží o to nejdůležitější – o pozornost uživatelů.

Kdykoliv se správce jednoho z médií pokusí nějaký obsah z jakéhokoliv důvodu cenzurovat, pravděpodobně doslova vybuchne na všech ostatních kanálech. Včerejší Show Jana Krause je už v tuhle chvíli jedním z nejdiskutovanějších epizod tohoto pořadu a to ji ještě drtivá většina diváků vůbec neviděla.

Pokud se ji tedy opravdu někdo pokusil cenzurovat způsobem, kdy na obrazovku vyvěsil titulek Z důvodu pozdního dodání vysíláme reprízu, zatímco všichni dávno věděli o jaká hosty by se mělo jednat, pak to musel být nejhorší cenzor všech dob.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Šindler | čtvrtek 27.10.2016 19:27 | karma článku: 15,90 | přečteno: 868x