Francouzský soud zrušil zákaz burkin. Díky bohu za to!

Jako Evropan mám samozřejmě rád holky v bikinách. Vlastně jsou jedním z nejlepších důvodů, proč se v létě vypravit na pláž. Tedy minimálně některé z nich. 

Mám rád taky další výdobytky téhle kultury. Filmy, hokej a taky svobodu, která je ještě pořád základem moderní západní civilizace.

A jednou z věcí, které tahle svoboda zaručuje je, že na pláž můžu jít v čemkoliv, co mi moje sebevědomí dovolí. V bermudách, speedech, plavkách jako Borat, na některé pláže dokonce nahý. A ano, také v burkinách.

Znamená to, že je u slečen preferuji před bikinami? Rozhodně ne. Ale pokud je preferují ony sami, nikdy by mě nenapadlo jim je zakazovat. Ani mě nijak nepohoršují, proč taky? Žena v potápěčském neoprenu mně taky nevadí.

Co mi však pije krev je argument, který teď možná některé z vás napadá: „Proč bychom měli akceptovat jejich kulturu, když jsou u nás v Evropě? Ať se přizpůsobí místním zvykům! V Saudské Arábii by Češku v bikinách ihned zavřeli.“

Jde totiž o to, že vy ani já nežijeme v Saudské Arábii a doufám, že ani nikdy žít nebudeme. A naší evropskou zvyklostí není, že žena na pláž nosí bikiny, ale že žena nosí cokoliv co se jí zrovna zachce!

Tím, že budeme zakazovat burkiny, šátky, halal, mešity nebo celý Islám nebráníme evropskou kulturu. Naopak se mnohem víc začneme té muslimské podobat, se všemi jejími nařízeními, diskriminací a podivnými pravidly.

Evropská kultura není primárně o tom nosit bikiny, chodit do kostela a jíst vepřevé řízky. Evropská kultura je o svobodě, žít svůj život jakkoliv sami chceme. 

 

Autor: Jan Šindler | pátek 26.8.2016 22:15 | karma článku: 18,64 | přečteno: 826x