Čas přijmout prvního zaměstnance...

Jednou z nejčastějších rad pro začínajícího podnikatele je bránit se přijímání zaměstnanců, tak jak to je jenom možné. 

 

S podřízenými souvisí spousta administrativy, je nezbytné je zaškolit a hlavně dohlédnout na to, aby svojí práci

Já ale věřím, že o svém prvním zaměstnanci, byste měli přemýšlet už od prvních hodin existence svého podnikání. Čas ho skutečně přijmout pak přichází ve chvíli, kdy váš business generuje dostatek peněz, abyste ho dokázali zaplatit a přitom si sami udrželi minimální nezbytný příjem pro vaše přežití.

Přijměte zaměstnance dokonce i pokud to bude znamenat, že dotyčný bude zpočátku vydělávat víc peněz než majitel firmy a přitom přinášet jenom zlomek příjmů.

Proč byste něco takového dělali? Už od počátku svého podnikání se starejte o to, aby jste se nestali úzkým hrdlem své vlastní firmy – tím, na kom to celé stojí a padá. Dělejte vše proto, aby každodenní rutina vašeho podnikání šla co nejvíc mimo vás.

Za peníze v podobě sníženého vlastního příjmu totiž získáte něco mnohem cennějšího – čas. Čas, který použijete k práci na své firmě a jejím růstu.

Se stejnou filozofií za nějakou dobu přijmete druhého, třetího, patnáctého člověka. A vaše firma vám bude brzo přinášet mnohem vyšší příjem, než by se vám kdy mohlo podařit jenom vlastními silami. A zároveň se nestanete svým vlastním otrokem.

 

Článek jsem původně publikoval na webu Krawin.cz

Autor: Jan Šindler | pátek 16.9.2016 14:15 | karma článku: 15,34 | přečteno: 771x