Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřený dopis (dotaz) čtenáře Jana Šárky redakci iDNES.cz

Vážená redakce. Obsahem mého otevřeného dopisu vám je otázka. A to otázka na to, proč nám jako čtenářům zamlčujete informace.  Dovolím si tvrdit, že určité informace jsou z vaší strany zamlčovány záměrně. Jako příklad uvedu váš článek ze dne 18. října 2013 "Netrhej ty plakáty, napomenula dítě na poště. Jeho matka ji zbila tyčí." Aleš Horáček, který je autorem článku, "opomenul" zmínit národnost agresorky. A jistě to nebylo z nedostatku informací, neboť například Chomutovský deník o incidentu informoval pár minut po vás a národnost ženy, jenž útočila tyčí, zveřejnil. A takovýchto článků, kde je "pomlčeno" o národnosti pachatele či pachatelů, vyšlo z dílny iDnes.cz mnoho.

Jitka Ludvikova

Pokud by jste takhle taktně "mlčeli" o všech národnostech, co se týče pachatelů, dalo by se to možná pochopit. Vy nám ale"zamlčujete" vždy a jen a pouze jednu národnostní menšinu. Tedy jen v případě, pokud je příslušník této národnosti pachatelem trestného činu. Jakmile jsou však naši cikánští spoluobčané, ano cikánští a proč říkám cikánští a ne romští jsem již vysvětlil ZDE a vracet se k tomu nanovo nehodlám, tak tedy pokud jsou naši cikánští spoluobčané na straně obětí nějakého trestného činu, tak je jejich národnost zveřejňována v titulcích a to tučně. V článku pak opakovaně.

Pokud je však na straně druhé pachatelem trestného činu příslušník vietnamské, slovenské, polské, ukrajinské či jiné národnostní menšiny, informacemi nešetříte. Stačí si "prolistovat" vaši černou kroniku. O vyváženosti nemůže být ani řeč. Již se nepíše o "mladíkovi," ale dozvídáme se o vietnamském stánkaři který něco padělal, o slovenském vrahovi který byl u nás zadržen nebo polákovi, který si v Čechách "otevřel" pěstírnu marihuany. A vedle toho máme jednadvacetiletou matku dítěte, která osmapadesátiletou ženu zbila hliníkovou násadou.

Vy jako novináři by jste měli být nestraní a objektivní. Vy nám máte podávat fakta. Ten řekl tohle, ten mu odpověděl tohleto, slyšela to ta, která pak následně udělala toto. A vše se to odehrálo tam a tam, tohoto dne v tolik a v tolik hodin a zpovzdálí to sledoval ten. Tečka. Vy nám nemáte předkládat vaši" verzi toho jak se to asi odehrálo, nebo dokonce zamlčovat informace, protože si myslíte že to tak bude "spravedlivější." Vy máte být jako profesor historie, který k posluchačům hovoří o dějinách. Stejně jako on i vy máte říci jen a pouze pravdu, což jsou fakta. A to všechna fakta. Nic nezamlčovat a nechat pak na čtenářích, ať si sami udělají úsudek o tom co se stalo.

Já chápu, že vaše mlčení zřejmě vychází z dobrého přesvědčení. Že nechcete ještě více jiskřit a přiostřovat náladu která ve společnosti panuje. Ale tím, že nebudete "upřimně" informovat jen nahráváte k domněnkám a ke spekulacím. A to je pro tu "protiromskou" náladu větší zlo než pravdivé označování trestných činů té národnostní menšiny, neboť kolikrát v domněnkách "neinformovaného" čtenáře je pachatelem neoprávněně příslušník oné to "zamlčované" menšiny.

Vím že se občas vaši redaktoři vyjadřují pod články v diskuzi k připomínkám čtenářů. Proto vás prosím aby jste vaši odpověď dali do diskuze pod blogem. Tak jako je má otázka "otevřená" přál bych si, aby i vaše odpověď byla otevřená, tedy veřejná. Děkuji.

Jan Šárka, čtenář

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Sarka | pondělí 21.10.2013 10:52 | karma článku: 36,17 | přečteno: 2005x
  • Další články autora

Jan Sarka

Další hlava oddělena od těla ve jménu Alláha, naše média však mlčí.

Včera, 26/09/2014, třicetiletý afro-američan, který byl propuštěn z firmy na distribuci potravin v Oklahomě za opakovaný nátlak na ostatní zaměstnance, aby stejně jako on konvertovali k islámu, se po svém propuštění vrátil do podniku. Nevrátil se s omluvou, ale s nožem.

27.9.2014 v 12:25 | Karma: 34,55 | Přečteno: 1942x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Chci karmu!!! Vivat Putin, FU US and FU EU .... a mazat články....

Nedávno jsem tu na blogu "zapolemizoval" nad tím jak docíliti co největší "karmy a čtenosti". Dnes jsem zjistil, že další vychytávkou, tedy krom psaní v krátkých větách údernického stylu, nadávání na vše co je ze západu, chválení všeho z okolí Kremlu, dále pak používání hojně slov a slovních spojení jako fašisti z Kyjeva, genocida, pravdoláskaři, ukrofašisti, americká rozpínavost, vraždění civilistů na Donbase a hlavně, a to je hodně důležité, lhaní, je i mazání svých vlastních článků pokud nemají dostatečný "ohlas" u čtenářů hned na začátku po zveřejnění.

29.8.2014 v 12:40 | Karma: 10,69 | Přečteno: 327x | Diskuse| Hyde park

Jan Sarka

Let č. 17 - začíná štvanice na hromadného vraha?

Existuje něco jako "úspěšný terorista"? Záleží na úhlu pohledu, protože terorismus znamená vraždění nevinných řadových občanů ... a tak tedy každý, kdo se stane teroristou - patří k tomu nejhoršímu odpadu. Vůbec nezáleží na tom, pro jakou myšlenku vraždí. Jsou teroristé, kteří opravdu dosáhli úspěchu - unikli potrestání. Někteří, jako Stalin, nebo Castro to dokonce dotáhli k nedotknutelnosti. Většina "světoznámých" teroristů však dopadla prabídně - Ilijič Ramiréz-Šakal, Usáma bin Ládin, či Kaddáfí a Saddám - pár o kterých každý ví.

27.8.2014 v 6:50 | Karma: 17,29 | Přečteno: 1426x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Hamburgerová válka pplk. Vladimíra Putina

“Americké hamburgery nahradíme Carem čísburgrem a sendvičem Bogatyrem. Ty názvy jsou po našich silných mužích, kteří jsou nejlepšími válečníky a v ruské historii a kultuře mají to nejčestnější místo. Náš RusBurger nebude prodávat západní sodovky, ale ruský kompot a hruškovou limonádu ...” (Vladimír Putin u příležitosti přejmenování McDonald’s na RusBurger po anexi Krymu)

23.8.2014 v 6:55 | Karma: 12,98 | Přečteno: 586x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Dezinformace, efekt "bumerangu" a nic nového pod sluncem

To čemu říkáme "dezinformace" bylo v historii provozováno na velkolepém měřítku především v Sovětském svazu. Rusové dovedli "umění" dezinformace téměř k dokonalosti. Ovlivnování zahraniční veřejnosti mělo často kýžený dopad na politiku jejich vlád. Ale nakonec se i Sovětský svaz stal obětí vlastního klamu ....

21.8.2014 v 10:27 | Karma: 12,13 | Přečteno: 631x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Rusko v noci udeřilo na západě Ukrajiny. Útok na hypermarket má 16 obětí

26. května 2024  7:20,  aktualizováno  16:20

Sledujeme online Počet obětí sobotního ruského vzdušného útoku na hypermarket v ukrajinském městě Charkov vzrostl na...

První státní návštěva po 24 letech. Macrona přivítali v Německu

26. května 2024  16:14

Francouzský prezident Emmanuel Macron v neděli odpoledne zahájil třídenní návštěvu Německa. Je to...

Damoklův meč jménem NIS2. Dopadne na ajťáky, vadí i mobilním operátorům

26. května 2024  15:38

Evropská směrnice o kyberbezpečnosti (NIS2), kterou má na starosti Národní úřad pro kybernetickou a...

VIDEA TÝDNE: Bitka po finále poháru, let hrůzy a supercela v Litomyšli

26. května 2024  15:12

Fanoušci po finále fotbalového poháru neudrželi nervy na uzdě a vtrhli na hrací plochu, kde došlo k...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik