Bém je ostuda nás všech

Případ bývalého primátora Prahy Pavla Béma je dalším důkazem o těžkém a hlubokém m marastu, ve které uvízla česká politika. Zapadla do páchnoucího bahna především kvůli naprosté intelektuální a charakterové nedostatečnosti politiků, ale bohužel i jejich voličů.

Bém je samožer, motosexuál, narcis a duševně nevyrovnaný člověk. Sociální debil. Patrně nikdy nepochopí, že mazaný číšník Roman Janoušek mu mazal med kolem huby a podporoval ho v jeho sebestředném sebezbožnění, aby stal dalším, už z našich mnoha Rasputinů. Tak, jako před první světovou válkou Grigorij Jefimovič Rasputin využil tmářství a pověrčivosti tehdejší carevna Alexandra Fjodorovny a téměř řídil dvůr Romanovců, tak Janoušek využil vyšinuté mysli Béma, aby skoro řídil Prahu a rozkrádal nepřímo její pokladnu.

Za Béma panovali na pražském magistrátu podobné poměry, jako v Petrohradu za cara Mikuláše II. Důkazuje to fakt, že Janoušek si jménem Béma přišel na stovky milionů korun, aniž by někdo z městského zastupitelstva hnul proti tomu prstem.

Zavírali nad tím oči všichni vyšší funkcionáři pražské ODS a členové vedení strany, včetně prezidenta Václava Klause.

Zavřeli nad tím oči í voliči, kteří znovu volili v Praze do zastupitelstva kandidáty ODS, i když museli tušit, co se děje.

Zavírali nad tím oči novináři, kteří u nás vždy přijdou s křížkem po funuse.

Všeobecná česká zabedněnost, lenost a zbabělost, to je ten marast, bahno a těžký jíl, který nám uvěznil nohy v přítomnosti.

P.S. Že je Bém, mimoň ale nikoli hloupý, je zřejmé z toho, že si nechal pozastavit členství ve straně. Straníci už ho nemůžou tlačit k tomu, aby se vzdal poslaneckého mandátu. A tak, i když má z ostudy kabát, beztrestnost a slušný příjem má skoro jistý.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan R. Novák | úterý 27.3.2012 13:50 | karma článku: 24,98 | přečteno: 1062x
  • Další články autora

Jan R. Novák

Pražské jaro

30.4.2014 v 13:30 | Karma: 6,48

Jan R. Novák

Barbar v ČT

9.2.2012 v 9:15 | Karma: 15,82