Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

moc hezký...sem se podíval do světa:-)

2 0
možnosti
Foto

Bylo mi potěšením Vám dělat průvodce. :-)

1 0
možnosti
Foto

tak sem teda taky nepojedu. kdybyste nezmínil ty hady, tak bych si hned dala říct ;-(

2 0
možnosti
Foto

Bych hned jela, hadi nehadi! Ale co s těmi dvěma hady, co mám na krku? ;-)

3 0
možnosti

:-)Tam už jsem taky jednou chtěla bejt!;-D

Už proto, že to je jedna z mála destinací, kde nejsou hadíííí. Proti nim je tarantule pěkný, sametový mazlík.

1 0
možnosti
Foto

Já si taky myslel, že tam hadi nejsou. Proto jsem si na výlet tím dešťovým pralesem vzal jenom žabky, protože z mapy bylo jasné že bude nutno dvakrát přebrodit potok. A jaké bylo mé překvapení, když jsem se pak na informační tabuli dočetl, že je nutno mít se na pozoru před jedovatými hady. Ale v hotelu nám řekli, že jsou vzácní.

1 0
možnosti
Foto

Inu, pohoda není náhoda. :-)

1 0
možnosti
Foto

Nádherné fotografie pěkných míst. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Na poslední fotce je zřetelně vidět, že Martinique leží - obklopen mořem - v údolí. Domorodci občas obětují nějakého turistu bohu moře, aby moře jejich ostrov nezalilo.

1 0
možnosti
FF

Jen tak pro zajímavost, možná jste si to ani neuvědomil, ale na poslední fotce jste zachytil historickou momentku pod proslulým názvem Tři tečky. Ta bílá tečka na přímce mezi nebem a mořem je vzdalující se koráb, z kterého jsem byl za trest vysazen společně se spolužačkou (dvě tečky u pobřeží), jelikož jsme chtěli v Praze vysadit deštný prales v rozsáhlém pásmu Kyje, Žižkov versus Holešovice, kvůli změně klimatu, což však těsným poměrem hlasů neprošlo a následně bylo rozhodnuto, že za a) bude vysazen prales betonový a za b) budeme společně se spolužačkou předhozeni, jakožto nestravitelné sousto, právě vámi zmiňovaným plážnatcům. Jak to dopadne nevím, plážnatci mě vzali mezi sebe a zatím jen okukujeme lepou spolužačku.

3 0
možnosti
Foto

No jo, 7,20, tak kde bych vás jinde našla! Že byste zavítal také ke mně, to ne ;-O

3 0
možnosti
Foto

Krása nesmírná! 

Poznámka číslo jedna: Díky totálně neobvyklému zájmu mé čtyřleté dcery o sopky jsem se dočetla, že erupci Mt. Peleé tuším přežili dva lidé, z nichž jeden byl vězeň čekající na soud. Stal se tímto prvním člověkem, kterému paradoxně ničivá erupce sopky pomohla, anžto ho neměl kdo soudit.

Poznámka číslo dva: Klišejník kýčovitý mám tak strašně stejný, až jsem se vyděsila, jestli jsem náhodou nebyla na Martiniqueku (já to slovo zlomím, ne že ne!) a nezapomněla na to. Nebyla, jen je to zřejmě děsný plevel, tenhle klišejník.

Poznámka číslo tři: Hezký večer všem a dobrou chuť, pokud právě večeříte.

3 0
možnosti
Foto

1. Jo, ta pověst o vězňovi, který přežil erupci v chladné kobce vězení, je v St Pierre velice populární a zarecitoval nám ji i číšník v tamnějším bistru.

2. Tak třeba nám nějací přistěhovalci zatáhnou klišejník až na Máchovo jezero. To budou Pražáci koukat až se pod Bezdězem rozkomíhají palmy.

3. Do večeře je sice ještě daleko, ale jak se říká na Martiniku: Bon appétit.

2 0
možnosti

Nejsem zrovna teplomilný typ ... ale právě teď bych si Martin IQ dal líbit i s tou jednou jedinou barvou .-) ... R^

2 0
možnosti
Foto

To já zase nejsem zimomilný typ. Kdybych uměl francouzsky, hned tam požádám o azyl.

1 0
možnosti
Foto

Pohádkově zelené Zelené království, tam jistě běhá spousta skřítků:-)

2 0
možnosti
Foto

Copak skřítků, ale pavouků! Na té sopce jsme narazili i na velkou a chlupatou tarantuli. To je poprvé, co jsem tohoto netvora viděl ve volné přírodě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.