Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkné shrnutí a vtipně napsáno.

1 0
možnosti
Foto

Jen jedna námitka:

Píšete "... Demokraty (levý střed) ...". Demokraté jsou jistě levý střed ve spektru politických stran a politických názorů ve Spojených státech.

Kdybychom však porovnali Demokraty s politickými stranami v Evropské unii, tak bychom je museli nazvat pravý střed neli pravicovou stranu. V Nizozemsku máme dvě liberální strany, obě dvě jsou nyní dost významné: dosti pravicovou VVD a levicově liberální D66 (ta v posledních letech získává stále více hlasů a stává se důležitá). V minulých volbách většina Nizozemců fandila Obamovi. Obecný názor tu však je, že lidé se nesmí v Obamovi a amerických Demokratech mýlit, že Demokraté jsou ještě pravicovější než naše VVD. Jen v porovnání s americkou Konzervativní stranou jsou levicovější.

1 0
možnosti
JL

Proc tento system neni u nas? Jak daleko jsme mohly byt!!!

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že jednak proto, že byl navržen pro potřeby velké země skládající se ze spousty malých (a tenkrát poměrně nezávislých) státečků, takže by se hodil spíš pro EU než pro nás.

A také pro to, že u nás takový systém nemá tradici (lidé ho nemají "zažitý"), takže není jasné zda by vůbec fungoval.

0 0
možnosti
LN

..díky..jednak za zajímavý exkurz do volbních systémů...a taky za komentář....

1 0
možnosti

Dobrá práce! Velmi poučné. Karma jak White house.

5 0
možnosti
Foto

Přímo jako bílé housátko.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.