Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J73a81r68a 86R67a22n77k

5. 11. 2014 23:49

R^ prima, hned jsem nektere odkazy prostudovala, ne ze by to bylo v Kanade stejne, ale to lingo ano. Cekaji nas volby v Britske Columbii 15.11. a stale jeste nevim koho;-)

1 0
možnosti
Foto

No přece Bahňáka (viz Záhada hlavolamu) :-)

0 0
možnosti

Přečetl jsem to dvěmi dechy ... díky R^

2 0
možnosti
Foto

Příště udělám víc přestávek na popadnutí dechu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Jane, za mne dík za exkurz do voleb v USA. O politiku se spíše již nezajímám. Jak vlastně Američané volí, papírové lístky...sčítání hlasů a do večera jsou známy výsledky? Mne tento způsob u nás nevyhovuje, když jsme mohli mít Sčítání lidí... přes Pc, tak stále nemohu pochopit, proč hlasovat nelze jednodušejiR^

2 0
možnosti
Foto

Volební místnosti se uzavírají kolem osmé (volí se vždy první úterý v listopadu) a výsledky jsou známy prakticky ihned. Výjimku tvoří případy, kdy je rozdíl méně než jedno procento - tam může poražená strana požádat o ruční přepočítání. A nebo případy kdy ani jeden kandidát nepřekročí 50% - to se stalo třeba v Louisianě a tam bude druhé kolo senátních voleb.

Způsob volby se mění. Tady ve Virginii se letos začerňovaly puntíky na formuláři se jmény kandidátů a pak se ten formulář nacpal do skenovacího zařízení. Minule se volilo přes dotykovou obrazovku, ale zřejmě se někomu nelíbilo, že o volbě neexistuje papírový doklad a tak se letos skenovaly formuláře.

2 0
možnosti
FF

Díky za objasnění situace a nástin, jak to chodí za velkou louží:-)

Avšak zde nemám moc do čeho kecat;-D

3 0
možnosti
Foto

Že by Američani dostali rozum? 

Vám karmaR^

3 0
možnosti
Foto

Někteří určitě. Amerika je velká země a najdete tu lidi velmi rozumné, ale také velmi nerozumné. :-)

1 0
možnosti
Foto

Pěkné shrnutí. Článek jsem jen proletěl. Tyto voby jsem trochu sledoval v jiných médiích.

Se závěrem Tvého článku se dá souhlasit. V současné době jsou však dva roky v ekonomii, politice a zahraniční politice hodně dlouhá doba. Uvidíme, jak se to vyvrbí.

3 0
možnosti
Foto

Důležité bude jak si to Republikáni vyříkají mezi sebou. Už jsem viděl pár článků, kde se předpovídají presidentské volby Jeb Bush vs Hillary Clinton. Z toho bych moc velkou radost neměl...

3 0
možnosti

Honzo, díky za exkurz do volebního dění v usa. Já, to tak bedlivě nesleduju, tak je to velmi přínosné. (Můj "poslední" prezident byl Bill). Palec nahoru!

1 0
možnosti
Foto

U tebe se to snese. Horší je že tyhle volby, kdy se nevolí president bedlivě nesledují ani všichni Američani. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.