Pozitivní výsledky testů na covid bez skutečného otestování

Původně jsem byl rozhodnutý o tomhle tématu vůbec nepsat, ale poté, co jsem se ze tří na sobě nezávislých zdrojů dozvěděl o podivných a možná úmyslně podvodných výsledcích, měním názor.

Včera večer jsem dostal mail od osoby, kterou znám několik let a nemám důvod ji podezírat, že by si vymýšlela. Přikládám výstřižek, ve kterém píše o dvou ženách, které šly na test covidu, jen se tam zaregistrovaly, vlastní test neabsolvovaly, ale přesto dostaly zprávu o tom, že jsou nakažené.

Jasně, že mě něco takového nemile překvapilo... ne, to je slabý výraz, šokovalo, a tak jsem o tom dnes ráno mluvil s několika dalšími lidmi. Jeden mi sdělil, že se setkal s ještě bizarnějším případem, kdy se jeden člověk šel nechat otestovat a SMS zprávu o svém pozitivním výsledku obdržel už v době po zaregistrování, když na vlastní test teprve čekal.

Další, se kterým jsem o tom hovořil, mě s klidnou tváří ujistil, že zpráva o pozitivním výsledku bez samotného testování je normální a že v sousedním Německu to tak běžně funguje taky.

A tak mě napadají otázky, o kterých předem vím, že zůstanou bez odezvy od zodpovědných:

Je tohle celé nějaká systémová chyba počítačových programů, podle kterých se dělají testy a zpracovávají jejich výsledky nebo je to něčí úmysl? Přeje si někdo, aby dnes a denně zveřejňované statistiky nově přibyvších nakažených byly lživě nadsazené? Chce mít někdo taková čísla k dispozici, aby jimi strašil lidi a mohl je tak snadněji ovládat různými zákazy a příkazy? A co statistiky o počtu lidí, kteří v nějaké souvislosti s covidem zemřeli, ty jsou též lživé?

Leč dosti toho, k tomu už asi není moc co dodat. Snad jen jediné, nenechme se zastrašit čísly, která jsou vycucaná z prstu, buďme sice opatrní a vzájemně ohleduplní, ale berme celé to covidové běsnění s rezervou a hlavně používejme zdravý rozum.

Autor: Jan Pražák | středa 23.9.2020 14:31 | karma článku: 34,89 | přečteno: 1861x
  • Další články autora

Jan Pražák

Jak byla Maruška za zlodějku

12.5.2024 v 7:07 | Karma: 25,87

Jan Pražák

Ženské zásadně nebiju

9.5.2024 v 14:34 | Karma: 25,61

Jan Pražák

Co s kočkou o dovolené?

3.5.2024 v 14:34 | Karma: 20,88