Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Na kočku Kačenku se usmálo štěstí, usměje se i na ostatní?

Kačence zemřel dvounohý opatrovník a ona se ze dne na den ocitla v krajní nouzi na ulici. Díky několika dobrým lidem však měla štěstí a dnes už bydlí v novém domově. Budou mít podobné štěstí i kočky z útulků?

Když někdo přijde o domov, rázem se ocitne v krajní nouzi, to mohou potvrdit jak zvířata, tak i lidé. Útulek s příznačným jménem Sdružení na ochranu zvířat v krajní nouzi pořádá v sobotu 18. listopadu v botanické zahradě v Praze Na Slupi umísťovací výstavu opuštěných koček. Dříve, než se potěšíme Kačeniným příběhem se šťastným koncem, dejme prostor několika kočkám, které se na tu výstavu chystají.

***

Davídek

 

Ta nahoře na škrabadle jsem já, černá sotva roční kočička Fanny, úžasně mazlivá, hodná a hledám domov. Dostala jsem se do útulku ze zařízení Palata, už jsem tam nemohla déle být kvůli vedení tohoto zařízení. Jsem kastrovaná, očkovaná. Nejsem dominantní, můžu být partnerkou další kočičce - kocourkovi, možná i přátelskému pejskovi. Ale ráda budu i jedinou, milovanou kočičkou doma a díky své barvě vám budu nosit štěstí.

 

Baruška

 

Čtyřměsíční černá kočička Anička, miloučká, mazlivá, čilá, tak to jsem já, ta vlevo. Práci s míčkem a s plyšovou kostkou zvládám za 1. Hledám domov - nejraději s další kočičkou, se svou želvovinovou sestřičku Sofinku a s bílorezavým bráškou Vilíkem. Případně s číčou nebo s přátelským pejskem, ke kterému bych se přistěhovala. Prostě domov, kde bývá většinu času někdo doma, abych jako koťátko nebyla dlouho sama a abych si měla s kým hrát. Vyrůstala jsem v bytě, jsem očkovaná, odčervená.

 

Podívejte se na mě, zrzavobílého krasavce Tommyho, rok a půl až dvouletého moc hodného, milého a šikovného kocoura. Hledám domov s bezpečným výběhem. Našli mě, jak jsem běhal a hrál si na rušné ulici mezi auty. Jsem očkovaný a kastrovaný. Nedominantní kočičí společnost by mi nevadila, ale rád budu jediným, milovaným kocourkem doma. Zpočátku jsem byl velice nespokojený v útulku, ale uklidnil jsem se, dovedu se přizpůsobit. Jsem tady už dost smutný, chtěl bych mít svůj domov. 

 

A já jsem miloučká, pohodová dvouletá bílomourinka Anička přezdívaná veliká, hravá jako kotě a hledám domov s bezpečným výběhem. Než jsem se dostala do útulku, tak se o mě nikdo nestaral, a já jen pořád dokola rodila koťátka. Jsem úžasně mazlivá, vstřícná. Jsem kastrovaná a očkovaná.

 

Jmenuji se Jindříšek a jsem čtyřměsíční moureček z Barrandova.  Hledám domov, nejraději s bezpečným výběhem na zahrádku. Zpočátku jsem byl nesmělý, zvykl si, ale v útulku nejsem spokojený. Rád bych měl v novém domově kočičí společnost nebo přátelského pejska, aby mu nebylo smutno, když nebude nikdo doma. Jsem očkovaný a odčervený.

 

Daník

 

Pepe

 

Jmenuji se Luděk a jsem půlroční úžasně mazlivý a hravý bíločerný kocourek..Hledám domov a moc si přeji, abych měl své lidi co nejdříve, aby mě hladili a mazlili se s mou.  Můžu jít do nového domova s některou svou sestřičkou, mám dvě tříbarevné, Luisu a Lotku. Nebo bych rád ke kočičce, kocourkovi či k přátelskému pejskovi. Prostě do domácnosti, kde bych nebyl dlouho sám doma. Jsem očkovaný a odčervený. Hledám domov v bytě nebo v domku, býval jsem zvyklý na výběh na zahrádku.

 

 

 

***

A nyní už slíbený příběh pětileté mourovaté Kačenky. Velkou část svého kočičího života strávila v pražské Tróji ve spokojeném soužití se starým pánem, který se o ni staral a ona se mu za to odvděčovala svou láskou a přízní. Jenomže její průvodce životem zemřel a ona se prakticky na prahu zimy ocitla bez přístřeší.

Smutného opuštěného tvorečka, který svou novou situaci nemohl pochopit, si všimla paní Radka a začala mu nosit krmení. Sepsala za Kačenku inzerát, který vylepila po domovních dveřích, po sloupech veřejného osvětlení a umístila na internet, paní Věra se postarala o jeho rozšíření na Facebook. Ozvaly se desítky lidí s vyjádřením podpory a účasti, většinou kočkomilové, kteří už měli doma tolik předoucích stvoření, že si Kačenku nemohli vzít. Naštěstí mezi nimi bylo i pár takových, ke kterým by se Kačenka ještě vešla.

A tak slovo dalo slovo, Kačenčino zoufalé mňoukání se změnilo ve spokojené předení a ona se mohla nastěhovat k nové rodině do Modřan.

Někdo si možná řekne, že jde jen o obyčejnou kočku, tak proč s tím všichni tolik nadělají. Jenomže my kočkaři dobře víme, že tihle čtyřnozí tvorové vnímají radosti a starosti života velice podobně jako my lidé. Jakpak by taky nevnímali, vždyť se jim zdají i sny, ve kterých loví myši, zápolí s jinými kočkami o teritorium, lumpačí a s lidmi si užívají bojových her i přátelského mazlení. Kdo kdy viděl kočku, jak ve spánku trhá tlapkami nebo pomňoukává tlamičkou, ten ví své.

Tak tedy na závěr popřejme Kačence mnoho štěstí v jejím novém domově. A hlavně držme palce útulkovým kočkám, ať se i ony na nadcházející umísťovací výstavě dočkají lásky v lidských rodinách.

 

Poznámka: Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.

Autor: Jan Pražák | pátek 10.11.2017 19:05 | karma článku: 25,14 | přečteno: 664x
  • Další články autora

Jan Pražák

Jestli nevíte co s časem, cestujte s Českými drahami

„Pokud ti to nebude vadit, já pojedu už v úterý, budu fotit a ty za mnou za dva dny dorazíš,“ informovala mě má zákonná manželka, když jsem si na čtvrtek a pátek naplánoval kratičkou dovolenou v malebném Klášterci nad Ohří.

16.3.2024 v 7:07 | Karma: 28,09 | Přečteno: 896x | Diskuse| Společnost

Jan Pražák

Odmítla jsem se vyspat se šéfem a dostala jsem vyhazov

„Majko, uvařila bys mi kafe, prosím tebe? Já jsem fakt naštvaná. Vždyť jsem teďka úplně vyřízená!“ Zprudka jsem se posadila na židli u kuchyňského stolu své sousedky a kamarádky v jedné osobě.

13.3.2024 v 14:34 | Karma: 28,85 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Rozruch na dámském WC

„Tak teda jo, ukecal jsi mě a půjdu s tebou. Ale budeš mě muset obskakovat a nesmíš se mi smát,“ pravila Maruška do telefonu, když mi po dlouhém přemlouvání konečně kývla na další schůzku nad kávou a větrníkem.

10.3.2024 v 7:07 | Karma: 38,21 | Přečteno: 5032x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Vysadila jsem antikoncepci, Jirko, promiň

Vím, že to ode mě nebylo vůči manželovi Zdeňkovi fér. A asi mě neomlouvá ani fakt, že byl mým prvním a před milencem Jirkou jediným milostným partnerem. Byla jsem zkrátka taková hodná holka do doby, než se mi zbláznily hormony.

7.3.2024 v 14:34 | Karma: 38,36 | Přečteno: 6618x | Diskuse| Ostatní

Jan Pražák

Desatero kočičích přikázání

Všemocná bohyně Bastet stvořila kočku k obrazu svému. Pohlédla na své dílo, spokojeně zavrněla a zamyslela se nad otázkou, kdo se bude o kočku starat. Poté se mlsně olízla a stvořila člověka k tomu, aby kočce sloužil.

4.3.2024 v 14:34 | Karma: 27,38 | Přečteno: 1076x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 2130
  • Celková karma 30,72
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.