Rozhlas zrušil pořad kardinála Duky. Nehodí se mu do koncepce

Název svého blogu jsem si vypůjčil z titulku idnes.cz. Inu - nehodí se mu do koncepce. Dobrá a co se tedy Českému rozhlasu hodí do koncepce? Jeho slabý ředitel Peter Duhan?

Ten, který po známé aféře s vulgarismy v Hovorech z Lán hrdě prezidentovi řekl, že jeho argumenty chápe a že pořad bude nadále vysílán živě? A pak po pečlivém prostudování závěru Rady pro Český rozhlas, kde mu sáhli na prémie, přitvrdil v tom smyslu, že tedy ne, že Hovory se budou předtáčet. Úžasné hrdinství od tohoto bývalého normalizačního komunisty!

Proč tu máme na nejvyšších místech pořád bývalé komunisty? Copak nekomunisté nesou stejně nebo více kvalitní? Jistě jsou, ale nemají ty správné kamarádšofty, které jim neustále zajišťují teplá místečka. (Jistě má na tom svůj smutný podíl i Václav Havel.) Nechci obhajovat kardinála Duku, ale faktem je, že je to nejvyšší představitel církve, která má možná více příznivců než prezident Zeman.

Ale copak křesťanská kultura, i přes všechny excesy, kterých se dopustila, není stále základem naší euro západní civilizace? Skutečně je těch tři a půl minuty pro Český rozhlas natolik zásadních, že se mu nehodí do koncepce? Zní to absurdně. Vsadím se, že za pár měsíců na vlnách ČRo uslyšíme pravidelné vysílání pro muslimskou menšinu, která je tu utlačována. Tohle přestává být legrace.

Vzdáváme se tradičních hodnot. Bývalí komunisté, tato pakáž největší, nám vládne (např. Babiš). A většina národa je spokojená, protože leckdo má také máslo na hlavě. Já ne.  A stydím se za to, co máme na Hradě. Stydím se za to, že Češi vymění kus žvance za cokoliv, i za svou svobodu. Ne všichni, ale většina, která sleduje Babovřesky, je prostě většina.

Nechci se odstěhovat do Austrálie, kde s muslimy dokázali zatočit. Pojďme se probrat a buďme hrdí. Vyžeňme komunisty z veřejného prostoru. A pak si klidně poslechněme krátkou glosu kardinála Duky, který nežije konzumem, ale duchovnem.

Autor: Jan Pecha | úterý 30.12.2014 19:19 | karma článku: 31,63 | přečteno: 2106x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59