Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Taky nevím, proč by otec Duka nemohl mluvit v rádiu...hezky se usmívá, je pěkně vypasený  poté, co dostaly letos církve 2 miliardy, patří i mezi ekonomickou elitu této země - i když děláme jako že ne, že jen duchovno - ale proč do toho autor plete bývalé komunisty, to nevím. Vládl tady přece Klaus, Nečas, Topolánek - a co tak skvělého této zemi poskytli?

0 0
možnosti
JB

Nemám rád církev a souhlasím s názorem že Duka je jedním z těch co parazitují na víře,uznávám prezidenta Zemana a Babovřesky jsem neviděl,jsem komunista?

0 1
možnosti
OP

Rozhlas zrušil vysílání ovara č. 1, následuje ovar č. 2. To je řečí ...

0 3
možnosti
Foto

Dávám mínus a je to snad poprvé, co souhlasím s Jiřím Oulickým.

Trapné urážky, ať již představitele našeho státu, nebo naší církve neuznávám.

Je totiž rozdíl mezi kritikou a urážkou.

0 0
možnosti
Foto

Cituji: " poslechněme krátkou glosu kardinála Duky, který nežije konzumem, ale duchovnem."

Tady jste se pane autore poněkud netrefil. Majetkové a finanční požadavky katolické církve ve stovkách milard Kč jsou takové, že by se za ně ani naši největší "kmotři" nemuseli stydět.

Navíc jde převážně o majetek vzniklý z práce našich předků, který si katolická církev přivlastnila. Vyžaduje nemovitosti jako jsou zámky zrekonstruované z peněz našich daňových poplatníků, galerie s našimi nejcennějšími díly a miliardové náhrady.

Takže nějaké divné "duchovno" založené na nejtvrdším konzumu.

1 2
možnosti
Foto

Kterou galerii požaduje církev, Jaromírku?;-D

0 0
možnosti
JF(

Ač nejsem katolík, nicméně přesto se stále považuji za lehce ateistického křesťana, který ctí základní křesťanské tradice, proto mi byly promluvy kardinála Duky vždy neskonale bližší, než multikulturální exhibice pátera Halíka. V krátkých proslovech pana kardinála jsem vždy našel slova, která i mne, nekatolíka, dokázala oslovit, obvykle sice jen slova civilní, necílená na efekt, ale promlouvající k duši. Ovšem páter Halík dostává ve veřejnoprávních médiích takový prostor, o kterém se kardinálovi Dukovi může jen snít, prostě je něco shnilého ve státě dánském, tedy v ČR i ČT, abych parafrázoval Shakespeara!

A teď se utne i to málo, takže katolickou církev už budou v médiích reprezentovat jen lidé, kteří zastávají názory poněkud extrémní, které ale souzní s multikulturální politikou EU. Tyto řádky píše „husita", který by ale velmi rád viděl spolupráci všech křesťanů, protože mírové soužití s Islámem se zatím nezdařilo nikdy a nikde a zde je už zapotřebí konat. Už se v EU zakazují Betlémy, křesťanské svátky, vánoční stromky, kde to jsme, to snad chceme? Kdo je zde doma a kdo se vetřel?? Zde už je zapotřebí říci rozhodné slovo!

3 0
možnosti
JP

J72o38s35e93f 17P93o12t38r

30. 12. 2014 22:42

Pro paní Moudrou,

doleji paní  Moudrá srovnává církevní organizaci s organizací zahrádkářů (nic proti nim, i já se tomu věnuji).

Paní Moudrá, teď jsou k dispozici články třeba o uskladnění brambor. Fakt si myslíte, že o takovém   problému  se bude diskutovat tak, že každou minutu přibydou tři příspěvky ?

Asi byste se měla trochu rozhlédnout z té břečky, která tady zůstává již 25 let z ideí odvátých na smetiště dějin.

1 0
možnosti
Foto

1) chcete-li reagovat, neostýchejte se navázat na příslušné vlákno kliknutím na modrý obdélníček přímo pod příspěvkem, na který odpovídáte (pro méně znalé je opatřen šipkou a výmluvným nápisem "reagovat")

2) metody uskladnění brambor mají pro život populace žijící v severnějších oblastech zcela zásadní význam (budete-li umírat hlady, víra v Boha Vám život nezachrání - dobře uložená zásoba brambor ale nepochybně ano)

3) nepovyšujte svůj spolek nad druhé, mějte na paměti slova Bible, že kdo se povyšuje, bude ponížen

4) co se týče ideologií, nemají si tyto vzájemně co vyčítat (všechny obvykle začínají šlechetnými ideály s vidinou růžových zítřků, jejich konce však bývají temné)

4 2
možnosti
JP

J29o91s60e57f 46P51o92t71r

30. 12. 2014 22:17

Češi jsou vyjímečně nábožensky založení.

Důkaz toho je, že v té zpráve na iDnesu, během 4 hodin je 781 příspěvků, do 20:45, za další hodinu 170 příspěvků, t.j. každou minutu 3 příspěvky. A přispívají hlavně vyznavači ateistické víry, hlavně odnoží ateisticko-vědecké víry a ateisticko-marxistickoleninské víry. Mezi nimi se snaží trochu smířlivě kličkovat pan Oulický

Bohužel ty příspěvky jsou v drtivé většině primitivní, urážlivé a hloupé bez znalosti věcí, přesně v intencích diváků Babovřesk.

To, že otázky víry přitahují Čechy  jako vosy sladké hrušky, o tom svědčí  množství i intenzita diskuzí zde.

2 1
možnosti
Foto

Tři minuty jednou týdně vadí? Komu to Duhan podlézá?

3 0
možnosti
JK

Nejsou stejní, ani kvalitnější, tak proto;-)R^

0 1
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1644x
Jeden z mnoha obyvatel naší země. Živím se režírováním a psaním... a někdy mám chuť něco napsat jenom tak...

Seznam rubrik