Katarský princ k soudu nedorazil, nesmí prý létat.

Je to snad ta pověstná poslední kapka, nevím, ale poslední dobou je toho na nás už opravdu moc. Zdá se, že se budeme v Praze vracet do pravěku; alespoň v MHD, tedy k papírovým kupónům. Ono se to nakonec nestane, ale už jenom to, že se o tom uvažuje, je na pováženou.

Ještěže na popud médií odvolali tu topenářskou firmu z IT poradenství. Ale to je zoufale málo. Tunel Blanka si jede vlastním životem a ještě k tomu katarský princ nemůže ze zdravotních důvodů létat... chudák.

Tak se na to pojďme podívat. Katarský princ, jehož jméno odmítám vypisovat, byl odsouzen za pohlavní zneužívání nezletilých v ČR. Tehdejší ministr spravedlnosti Pavel Němec zařídil, aby byl odsouzený neprodleně eskortován do Kataru, kde se o jeho trest postarají. Houby s octem.

Princ si žije svobodně a obnovenému řízení v ČR se vyhýbá. Kdo z toho má prospěch? Naše diplomatické vztahy s Katarem? Ne. Jistěže Pavel Němec a možná další zainteresovaní... no ale co, přece nebudeme kalit vodu kvůli několika mladistvým šlapkám, že? Obzvlášť pokud za to přistál na jistých rukách hezký bakšiš.

A co Opencard? Několik magistrátních úředníků dostalo jakési tresty. Ano, to jsou rozhodně ti lidé, kteří se na nevýhodných smlouvách s firmou provozující Opencard napakovali. Opět houby s octem. Ti hlavní to udělali tak chytře, že si se svou provizí můžou do konce života užívat v Himalájích, nebo v Monaku, nebo kde je libo.

A já se ptám, není už toho dost? Všichni nahoře se dál budou krýt a my to budeme odnášet např. tím, že si nesmíme odečíst daňovou slevu na děti? Někde se ty peníze přece vzít musí. A dokonce i ministr Babiš už uznává, že v lecčems přestřelil. Včera byl v Hyde Parku Kalousek a mluvil k věci. Ale to je právě ten, kdo nám ty slevy na děti vzal, tak nevím...

Řešení nemám. Pořád jsou tu ti nahoře, kteří berou, protože můžou, a ti dole, kteří to musí platit.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Pecha | čtvrtek 5.6.2014 15:54 | karma článku: 20,83 | přečteno: 904x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59