Jak se do Jordánska volá, tak se z Jordánska ozývá

Jordánskému králi Abdalláhu II. došla trpělivost, ba co víc, on se přímo naštval. A nutno dodat, že plným právem. Poslední kapkou bylo neslýchaně brutální zavraždění zajatého jordánského pilota Maáze Kasásby bojovníky IS. Abdalláh II. se pak nechal slyšet, že tohle už přesáhlo všechny meze a odveta a pomsta přijdou záhy. A příslušní činitelé začali bez odkladu konat.

Vládní mluvčí Muhammad al-Múmaní řekl, že jordánská reakce na zabití pilota bude „silná a rozhodná“. „Nenecháme tento trestný čin zabíjení našich pilotů tak hrozným způsobem bez trestu. Tito lidé budou potrestáni,“ uvedl. Velitel jordánského letectva generál Mansúr Džbúr šel ještě dál, když na adresu IS prohlásil: „Jsme odhodláni pokračovat, dokud je nevymažeme z povrchu zemského." Dodávám, že to je konečně správné slovo, dopovázené i tou správnou akcí.

Protože planých i rozhodných slov, která bohužel zůstala jenom slovy, už bylo dost. Během posledních pár dnů podniklo jordánské letectvo řadu úspěšných akcí, které zasadily smrtící údery jednotkám IS.

Jordánsko je muslimská země, ale zdá se, že jordánští muslimové, v čele s králem, mají v hlavě rozum. (Mimochodem, Král Abdalláh je dle Wikipedie údajně ve 43. generaci přímým potomkem proroka Mohameda.) Všimněte si třeba, jak se král a královna oblékají.

 

 

 

 

 

 

 

Zvláště královna Ranija al-Jasín si zaslouží pozornost.

 

Ač muslimka, nebojí se podpořit půvaby, kterými jako pohledná a sebevědomá žena oplývá. Krátké sukně, lodičky, upravená hříva rozpuštěných vlasů. Jaký to kontrast k těm českým muslimkám, u nichž má člověk podezření, že se zahalují jen kvůli tomu, aby nebylo vidět, jak jsou ošklivé. Odkaz

 

 

 

 

 

 

 

Tak jak je to tedy s tím koránem? Opravdu ho muslimové musejí bigotně dodržovat? Zdá se, že ne. Tohle by mohla být cesta, jak z toho ven. Rozumní muslimové se musejí extrémistům z vlastních řad postavit sami. Jinak budou nedůvěryhodní. Jordánsko je tomu příkladem a takovéto muslimy, které reprezentuje tamější panovnická rodina, rád přivítám i v Evropě.

Autor: Jan Pecha | neděle 8.2.2015 20:42 | karma článku: 32,79 | přečteno: 2075x
  • Další články autora

Jan Pecha

Tady končím, a to definitivně

6.2.2022 v 18:18 | Karma: 27,26

Jan Pecha

Ahój versus Á----hoj!

16.12.2021 v 7:56 | Karma: 20,59