Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Štvanice na Kalouska

Vystoupení ministra financí Miroslava Kalouska v Poslanecké sněmovně, kdy se projednávalo vydání V.Parkanové k trestnímu stíhaní kvůli nákupu letadel Casa, bylo většinou prezentováno jako nadmíru nehorázné, jako zoufalý boj proti tomu, aby se nic nevyšetřilo, jako projev strachu, aby nedošlo také na něj. Tento názor nesdílím. Vzhledem k tomu, že jsem vnímal také projev samotné V. Parkanové, která pečlivě citovala, na základě jakých úvah žádala Policie o její vydání k trestnímu stíhání, nezaslechl jsem žádný náznak podezření z nějaké trestné činnosti paní Parkanové, ale pouze jakousi vágní, podivně podloženou konstrukci. Byl jsem překvapen závěrem imunitní či kýho výra komise, která se podle všeho vůbec nezabývala tím, čím měla, totiž, zda obvinění paní Parkanové se týká činnosti, z které by měla být vyvozena trestní odpovědnost. Protože kdyby se tím zabývala, nemohla by doporučit paní Parkanovou zbavit imunity.  

Jestliže ministr financí M. Kalousek poukazoval na nesmyslnost obvinění ze strany Policie, a to dle mého názoru velmi přesvědčivě, konal svou povinnost. A je s podivem, že vůči argumentům, které tam zazněly jak z úst ministra financí tak z úst V. Parkanové, byla většina poslanců hluchá, stejně jako médii zmanipulovaná veřejnost.

Z uvedeného vyplývá, že vydání paní Parkanové k trestnímu stíhání, je zcela účelové a zde je prostor k dohadům, které nemusí být daleko od skutečnosti. Bylo zapotřebí přebít kauzu Rath, která poškodila ČSSD, kauzou, která se bude vztahovat na někoho z tábora vládní koalice. Protože paní Parkanová není vnímána jako příliš velké eso, lze zabít dvě mouchy jednou ranou a paralelně stáhnout spolu s ní M. Kalouska a to tím, že bude na něj uspořádána štvanice. Ta štvanice se děje zase paralelně se schvalováním důležitých zákonů v Poslanecké sněmovně, ovšem nejspíše zákon, který nejvíce vadí, se má vztahovat k narovnání se státu s církvemi. Jak ta štvanice probíhá, není nutné popisovat, stačí si pustit program ČT 24.

Při sledování přenosu imunitní či kýho výra komise PS, v níž bylo projednáváno údajné vyhrožování ministra Kalouska policejnímu prezidentovi, jsem si všiml několika podivností, které mě utvrdily v názoru, že akce policejního prezidenta Lessy je koordinována s opozičními politickými stranami. Jakmile došla řeč na skutečnost, že telefonáty M. Kalouska budou prošetřovány příslušnou inspekcí, poslanci opozičních stran začali tento institut zpochybňovat, pan Lessy začal plakat nad tím, jak je to nespravedlivé a raději se bil v prsa, že se podrobí testu na detektoru lži. V diskusi opozičních poslanců bylo zmíněno vyjádření M.Kalouska o estébáckých metodách policie, kterýžto výrok obohatil kdosi s opozice o gestapácké metody, což pan Lessy vzápětí neopomněl zopakovat. O výstupech inkvizitorů Tejce a Zaorálka lze referovat těžko, aniž by se člověku nezvedal žaludek. Snaha opozice odsoudit bez důkazů se zdála křečovitá, a to vzhledem k rychlosti, s jakou měl pan Tejc připraven výrok (chtělo by se říct rozsudek) komise vůči ministru financí. Měl jej připraven totiž předem. Nevím, zda se tak děje pokaždé, ale měl by být připraven snad až na základě proběhlé diskuse.

Nevím, zda M. Kalousek tuto štvanici ustojí. Možná je proto tak zběsilá, aby předběhla možné závěry šetření generální inspekce policie, které dal M. Kalousek k němu podnět. Nechci adorovat pana Kalouska, nevyjadřuji se ani k jeho činnostem, které jsou poznamenány pochybnostmi. Nicméně jsem přesvědčen o tom, že v pokusu o likvidaci V. Parkanové a M. Kalouska hrají roli špinavé zákulisní hry bůhvíkoho prostřednictvím opozičních stran a demokracie dostává setsakramentsky na frak. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Pavlík | pátek 13.7.2012 20:46 | karma článku: 31,01 | přečteno: 2990x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

Chtěl jsem napsat odpovídající výraz, jenomže ono by to v titulku článku asi neprošlo, tak si musím vystačit s nepříliš poetickou metaforou.

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63 | Přečteno: 571x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Bohorodičko, vyžeň Putina

zaznělo v chrámu Krista Spasitele v Moskvě v roce 2012 před prezidentskými volbami v podání dívčí punkové skupiny Pussy Riot.

9.3.2022 v 18:42 | Karma: 21,14 | Přečteno: 361x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

Netrpím masochismem, proto také nesleduji hodinové výstupy opozičních poslanců zejména z SPD ve Sněmovně. Nemám na to čas, ani to na rozdíl od ostatních poslanců a novinářů, případně dalších zainteresovaných, dělat nemusím.

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36 | Přečteno: 543x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

Jednoho dne se před branami Lánského zámku objevily nákladní vozy velmi podobné těm, které převážely humanitární pomoc přes hranice Ukrajiny v době, kdy ruští vojáci trávili v příslušné části Ukrajiny dobrovolně dovolenou.

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64 | Přečteno: 356x | Diskuse| Ostatní

Jan Pavlík

Láska k nouzovému stavu je nezničitelná

Dnes o půlnoci končí nouzový stav, jehož prodloužení ve čtvrtek 11. února sněmovna neschválila. A hned bezprostředně navazuje další nouzový stav, nově vyhlášený, kterým vláda vyhověla žádosti hejtmanů,

14.2.2021 v 19:02 | Karma: 22,87 | Přečteno: 513x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 125
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1018x
Chodím po cestách méně prošlapaných, poněkud stranou davům.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy