Radostná zpráva pro všechny, kteří platí za rezidenční parkovací místa

Konečně došlo ke zdražení ročních parkovacích karet – v Praze téměř o 100%. Rezidenti budou mít kde zaparkovat.

Do konce března tohoto roku si rezidenti mohou parkovací kartu koupit za 700 korun na jeden rok. Od 1. dubna 2016 dochází na základě rozhodnutí Rady hlavního města Prahy ke změně ceníku parkovacích karet pro zóny placeného stání na území hlavního města. Nejvýraznější změnou je zvýšení ceny parkovací karty pro rezidenty, a to na 1 200 korun na jeden rok.

Přiznávám, že neznám počet rezidentů na území Prahy, ale jsem přesvědčen o tom, že pokud každý z rezidentů zaplatí o pět set korun více, výše výsledné finanční částky nám konečně zajistí snazší a bezpečnější parkování v rezidenčních zónách, a že rezidenční parkovací místa nebudou obsazena řidiči, kteří parkovací kartu nevlastní. Však si schválně zkuste občas nějakou rezidenční zónu projít a podívat se, kolik řidičů automobilů ji okupuje bez patřičné parkovací karty. Možná, že i vy budete tím počtem překvapeni. Mnozí z nás si to ani příliš neuvědomují. Zkrátka, buď mají kde zaparkovat, nebo nemají. A to, že na místech pro ně určených parkují jiní, bez parkovacích karet, nijak nesledují. Také proč, že? Pokud tam již někdo parkuje, stejně s tím nic nenadělají. A volat k tomu policii je hloupost. Pokuta nám parkování stejně neumožní a odtah dotyčného vozu je příliš radikální a zdlouhavý. A v neposlední řadě, všichni potřebujeme policii na jiných, důležitějších místech.

Všímám si také, že v případě různých státních svátků se zvyšuje frekvence, například návštěv hřbitovů, a tedy v jejich blízkém i vzdálenějším okolí ubývá parkovacích míst, a to samozřejmě včetně míst rezidenčních. Návštěvníky hřbitovů zpravidla nějaká rezidenční parkovací místa nezajímají, a tak ti, kteří v těchto místech bydlí a mají zaplacenu parkovací kartu, při cestě domů při hledání volného parkovacího místa najezdí zcela zbytečně další stovky metrů a někdy i několik kilometrů. Netýká se to jen hřbitovů, ale i dalších míst, která bývají spojena právě s různými svátky a akcemi.

Proto se tedy ze zdražení velmi raduji a těším se na vše, co díky navýšeným finančním prostředkům zlepší.

Blog volně navazuje na http://janparoubek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=480133

Autor: Jan Paroubek | úterý 22.3.2016 15:40 | karma článku: 18,45 | přečteno: 874x
  • Další články autora

Jan Paroubek

Nejlepší přítel člověka?

27.11.2023 v 16:43 | Karma: 12,31

Jan Paroubek

LGBT aneb kam jsme se to dostali

1.8.2023 v 16:46 | Karma: 26,45