Poslanec Lubomír Volný

Poslanec Volný mi byl vždycky úplně volný. Nyní tomu tak už není.Již delší dobu je mi zcela u zadnice.

Na širší úvod si dovoluji napsat, že jsem člověkem velmi uctivým, a tedy, když o někom mluvím nebo píšu, užívám před jménem titul, oslovení či alespoň jméno křestní. U Volného to tak nějak nejde, nechci totiž urážet ostatní lidi tím, že bych ho tak, jako ostatní, oslovoval „pane“. Víte, já jsem zastáncem názoru, že vše živé si zasluhuje úctu. Ať už jde o lidi, zvířata či rostliny. Ovšem, říká se, že výjimka potvrzuje pravidlo. No a o tom to asi je.

Už dávno vím, že mezi pojmy vzdělání, chytrost a inteligence rovnítko nepatří. To znamená, že se občas stane, že vystuduje vysokou školu někdo, komu se i po studiu výše uvedeným vlastnostem nedostává. To bude zřejmě i příklad Volného.

Nebojte se, nebudu psát o tom, co všechno z Volného vypadlo a co je o něm již napsáno a už vůbec nemíním nějaké články kopírovat. Však si to všichni můžete přečíst sami. A hledat rozhodně nic nemusíte. Je toho všude plno. Nicméně musím zmínit alespoň jeden jeho komentář k současné a z hlediska zdraví a životů nás všech důležité záležitosti. A to, že Volný přirovnal očkování k pokusům nacistického lékaře Josefa Mengeleho. Víte, pardon, vlastně zatím nevíte. Já jsem poměrně tolerantním člověkem. A navzdory tomu, že jsem sám očkován, neopovrhuji nikým, kdo očkován není či je dokonce proti. Ale výše uvedeného přirovnání…

No a pak se nelze divit, že i poslanci nazvali volného magorem a hovadem. A všimněte si, to si ani já nedovolím.

Když se tak dívám kolem sebe, a to ať už jsem ve městě, na vsi, v přírodě či v ZOO, vidím kolem mnoho a mnoho nevzdělaných, ale velmi chytrých lidí a živočichů. A to mě úžasně uklidňuje a dává mi to velkou dávku naděje do budoucna. Naštěstí ne všichni jsou Volní, ba naopak je jich málo. Zatím. Doufám a věřím, že to tak i zůstane.

Víte, mě by velmi zajímalo, jaký názor by měl na Volného „chování“ psychiatr, či zoolog. Možná bych se velmi divil. Avšak mýliti se, je lidské. Avšak, co lidského je na Volném?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Paroubek | pondělí 27.9.2021 16:45 | karma článku: 15,12 | přečteno: 533x
  • Další články autora

Jan Paroubek

Nejlepší přítel člověka?

27.11.2023 v 16:43 | Karma: 12,31

Jan Paroubek

LGBT aneb kam jsme se to dostali

1.8.2023 v 16:46 | Karma: 26,45