Prezidentská kampaň začala, aneb jak zneužít 17. listopad

Sympatická demonstrace s červenými kartami, plánovaná na 17. listopadu se bohužel mění na předvolební shromáždění Šimona Pánka.

Spolek Podhradí ústy hudebníka Martina Přikryla oznámil, že během jejich akce budou moci lidé hodit do urny svůj tip, kdo by se měl stát příštím prezidentem. Při té příležitosti se zmínil i o kandidatuře Šimona Pánka. Zároveň bude demonstrace připomínkou uprchlického tématu.  

Zneužít podobnou akci tak okatě k předvolební kampani je pro mne hodně za hranou vkusu. Pracuje to totiž s podprahovým vnímáním. Uprchlická problematika – Člověk v tísni – Šimon Pánek – DOBRÝ PREZIDENT.  Organizátoři sice tvrdí, že výsledky nebudou zveřejňovat, ale jsem si jistý, že pokud dopadnou dobře, nějakým nepředvídatelným způsobem výsledky uniknou na veřejnost. Pokud nedopadnou dobře, dají se lístečky z uren v tichosti skartovat. Protože si organizátorů vážím a nepodezřívám je z nějakých leváren, nechci je podezřívat z toho, že by mezi hlasy lidu přimíchávali nějaké fejky.

Nemyslím si, že „Šimon Pánek na Hrad“ je dobrá myšlenka, ale to není hlavní důvod, proč mne mrzí, že se organizátoři demonstrace s červenými kartami nechali unést svými sympatiemi k panu Pánkovi. Mnohem víc mne mrzí, že se odpoutali od obyčejného protestu proti zneužívání moci současnými politiky k pokusu hrát tzv. „velkou politiku“. Je to popření sama sebe a té původní myšlenky, se kterou přišli a která mi byla velmi sympatická.

Autor: Jan Papež | středa 4.11.2015 12:00 | karma článku: 19,09 | přečteno: 917x