Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vlastenecky uvědomělý důchodce umírá včas!

Nedávno jsem objevil na internetu kopii malého kousku papíru s touto rukou psanou větou. Člověk by takovou větu považoval za dílo nějakého mladého příznivce osob důchodového věku. Možná další pokus Mádla dobře poradit dědovi a bábě. Mohlo by se jednat i o jednu z dalších facebook skupin. Snad by to mohl být pokus o černý humor. Spíše to vypadalo jako by se kdosi nudil a na kousek papíru zvěčnil pokus o myšlenku jež se mu vylíhla v hlavě. Patrně nějaký pubescentní student, kterého nudila školní hodina a jeho mysl se odpoutala od množství nesmyslných faktů k nástinu konkrétního řešení důchodové reformy. Proč ne? Někdo se zabývá kreslením kosočtverců. Někdo už je trochu dále. Jaké překvapení bylo zjistit, že autorem myšlenky uvedené v titulu je předseda pravicové strany TOP 09 sám noblesní pan kníže. Dříve zelený a dnes vyznávající fialovou barvu(zřejmě milovník Oxfordských kravat). Papírek s touto hlubokou myšlenkou podstrčil při nudné besedě s Moravcem svému sousedovi panu Filipovi.

Nevím proč do svých plánů na konečné důchodové řešení zapojil zrovna předsedu KSČM. Patrně seděl nejblíže. Překvapilo mne, že tento bývalý a nejspíše i budoucí ministr zahraničí, který dávno dovršil důchodový věk je tak málo vlastenecky uvědomělý. Jinak by už dávno natáhnul aristokratické bačkory a šel na věčný odpočinek do rodinné hrobky. Tento noblesní pán, však zcela nevlastenecky lpí na svém životě. Nebudu tu šířit pomluvy o tom, že při politických jednáních mu musí lékař 3x za hodinu kontrolovat puls. Z jeho ustrnulé poker face se dá těžko poznat zda spí či se jen nudí a nebo už konečně odešel do věčných knížecích lovišť. Také drby o tom, že se o pokračování fyzické existence tohoto politika stará lékařský tým, který je větší než tým jenž se staral o Brežněva na sklonku jeho života,  tu nebudu zmiňovat. Ba dokonce, že počet lékařského personálu je větší než potřebuje Leninova mumie na Rudém Náměstí. To také prý není pravda.

Samozřejmě důchodová reforma je skutečně věc důležitá, nicméně toto progresivní řešení snižování důchodců patrně nebylo ještě zcela otevřené předestřeno příznivcům TOP. A nebo možná bylo pokud bychom uvažovali proč získala tato ultrapravicová strana(jak ji nazval pan Bárta)tolik radikálních studentských hlasů. Otázkou zůstává jak donutit neodpovědné osoby, které dosáhly důchodového věku, aby se zachovali vlastenecky uvědoměle. V tomto případě se nabízí nezištná pomoc státního aparátu. Takový vlastenecký zákon o uvědomělé, samozřejmě zcela dobrovolné eutanázii se státní asistencí. Kdo by se nerozhodnul dobrovolně toho by přemluvil Mádl a Issová za asistence vybraných specialistů modro-fialového týmu. A dal by těmto osobám nabídku, kterou opravdu nebudou moci odmítnout.  Snad si noblesní kníže vzpomněl na své německé předky a úspěchy německé říše v oblasti plánované eutanazie. Či mu to poradil zanícený povrchní obdivovatel 3.říše pan Mirek T.

Taková nemístná poznámka, které se náš vskutku noblesní kníže dopustil, ukazuje myslím přesvědčivě míru buranství a křupanství nejen v naší politice, ale společnosti vůbec. Místo vtipu to bylo dobré, ale jen se potvrdila všeobecná neúcta k osobám starší generace. Přitom urážet velmi početnou a časem stále početnější voličskou skupinu obyvatel je politicky krátkozraké. Jen skutečný hlupák si může myslet, že skupina starobních důchodců je jakási jednolitá amorfní voličská skupina jediné strany. Opak je pravdou. To, že člověk pobírá od státu nárokovou částku neznamená, že je na státu závislý. Totéž se týká dalších adresátů peněz od státu jako jsou státní zaměstnanci či konec konců studenti středních a vysokých škol. Důchodová reforma a tím nemyslím asociální myšlenku našeho aristokrata je nezbytná. Velmi, však záleží zda u nás okopírujeme solidně fungující systém z nějaké vyspělé země a nebo v naší Gaunerově koalici zvítězí politici s duší sociálních inženýrů s touhou předvést další českou slepou uličku!

Česká originální řešení nás totiž všechny přišla na pěkné prachy. Nebudu hovořit o kupónové privatizaci. Ale Topolanková rovná daň nás ještě bude stát spoustu peněz. I když žádný lhář z Gaunerovy koalice není takový trouba, aby před volbami po vzoru Emila Držkatého prozradil co si myslí o inteligenci velmi průměrných českých voličů, přesto muselo být každému člověku, který není zajatcem utopie dokonalého světa, jasné, že daně půjdou zákonitě nahoru. Místo civilizovaného progresivního zdanění, které by postihlo 2% nejbohatších bude státní dluh splácet těch 98% nejchudších v rámci zvýšení nepřímých daní. Gaunerům a dalším sponzorům je třeba zachovat klid na práci. Nebudeme přece nespravedlivě trestat ty nejschopnější za jejich úspěch. Raději potrestáme spravedlivě všechny ostatní za jejich neúspěch. Jako by už samotná existence koalice jediného českého Gaunera, který má na svůj titul potvrzení nezávislého soudu, nebyla dostatečným trestem.

Důchodová reforma se potencionálně dotýká každého z nás, bez ohledu na míru vlasteneckého uvědomění. Není prostě vhodné o některých věcech žertovat. Hloupý žert nemusí být pochopen, pokud je na židli posluchače ještě větší pitomec než autor rádoby vtipu. Jako ve staré historce z francouzského dvora. Král, aby získal peníze okradl a vyhnal židy z Francie. Když ukradené peníze došly, tak jeho oblíbený šašek udělal nemístný vtip, že tentokráte je třeba udělat židy z příslušníků řádu Templářů. Král jej vzal za slovo a to znamenalo konec řádu Templářů a jejich majetku. O některých věcech zkrátka není radno žertovat. Obzvláště o věcech, které se přímo týkají velké skupiny lidí a potažmo každého z nás. Skutečně dobrý vtip se totiž pozná podle toho, že se mu zasměje převážná většina lidí a ne jen několik individualit se zvráceným smyslem pro morbidní humor.

Autor: Jaroslav Janota | pátek 11.6.2010 15:49 | karma článku: 22,41 | přečteno: 3139x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130049x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13429x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3419x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

U cesty našli mrtvého muže, leželo vedle něj kolo. Příčinu smrti určí pitva

3. června 2024  14:03

Tělo muže bez známek života našli v neděli lidé u cesty mezi Dolní Cerekví a osadou Hutě na...

Policisté kvůli útoku na ukrajinské dobrovolníky v Praze zadrželi čtyři cizince

3. června 2024  13:50

Policie zadržela na letišti čtyři cizince kvůli sobotnímu incidentu v Praze. Podle svědků rusky...

Lžete, jiskřilo v debatě. Referendum o euru chtěli Dostálová, Konečná a Mach

3. června 2024,  aktualizováno  13:31

Než Česko přijme euro, mělo by se podle Kláry Dostálové, která vede eurokandidátku ANO, Petra...

KOMENTÁŘ: Yemi by neměl být smutný, lepší zprávu dostat nemohl. Bude žít

3. června 2024

Premium Český tanečník Yemi A.D. se o víkendu dověděl, že nepoletí do vesmíru. Výprava japonského...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.