Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Šílená éra pravicových experimentů.

Naší uvědomělí voliči mají patrně masochistické sklony a náturu stáda ovcí. Zvolili si pravicovou vládu sociálních inženýrů, kteří nás oblaží další várkou specifických českých sociálních experimentů. To, že si někdo libuje v roli ovce, kterou bačové z národního podniku Gauner s.r.o., statečně holí celý rok až na kůži, ještě neznamená, že ti kterým tato role evidentně nesedí, budou v koutě držet hubu a krok. Pravicoví spojenci mají ve sněmovně většinu 118 hlasů, přesto není třeba nechat jim klid na práci. Čeští voliči-lokajové si oblíbili hrát kompars v naší politické frašce a milují svou pozici laboratorních krys s kterými si moudří ultrapravicoví sociální inženýři mohou dělat co se jim zlíbí. Co na tom, že většina experimentů skončí tam kde české experimenty zhusta končí. A sice ve slepé uličce. Jsme přece národem Járy Cimrmana. Zneuznaného génia a mistra slepých uliček. Byly doby kdy člověk od pravice čekal léty prověřené konzervativní postupy.

Místo  toho se z pravicových konzervativců stali radikální revoluční reformátoři, kteří si nezadají s marxistickými vizionáři a snílky tak rudého typu, že by z nich měl nesmírnou radost Trockij, Che, Mao a celá komunistická strana lidové republiky Číny. Já tyhle revoluční reformy a sociální pokusy nemám rád. Už od dob Marxe neblahé paměti skončily všechny nepříliš dobře. Jsem takový konzervativní socialista. Nechci žádné velké změny. Byl bych rád kdyby všechno zůstalo tak jak to bylo. Otázka ovšem nezní kdy, ale kde. Sociální stát se například v Německu začal vyvíjet hned po skončení 2.světové války. Ze zničené země udělal jednu z nejsilnějších a nejbohatších ekonomik světa. 65 let existence sociálních států je dost dlouhý důkaz životaschopnosti tohoto projektu. Průkopnické reformy typu tzv.rovné daně k tomuto bohatství a životní úrovni zcela jistě nepovedou. Mám rád léty prověřené metody civilizovaných zemí a vyhýbám se specifickým českým experimentům.

Chápu, že se vždy najdou lidé přesvědčení o své genialitě a božskému předurčení k vyvedení lidstva z údolí stínů. Pokud ještě nejsou hospitalizováni v k tomu určených ústavech, neměli by působit ve funkcích, kde nadělají škodu. Leč úsudek prostého českého voliče je nevyzpytatelný stejně jako kroky Kalouska ze zasedání parlamentu. V Americe mají lidé tohoto ražení možnost sestavit si vlastní sektu a experimentovat na malém prostoru. Díky úsilí českých voličů u nás tito experimentátoři sestavují vládu a mají možnost dělat své sociální pokusy na vzorku 10 miliónů středoevropanů. Jakoby český národ nezažil za dobu své existence už dost pohrom a živelných katastrof. No prošli jsme i delšími údobími kdy v naší oblasti vládnul Nečas případně přímo Slota. Tak přežijeme ještě 4 roky. Jenom ten punč, který budeme muset všichni zaplatit za naše furianty u vlády bude za 4 roky možná 2x tak drahý. Ale za chyby se prostě platí. Proč to, ale mají platit i ti, kteří žádnou chybu neudělali?

Samozřejmě v rámci tak populární sebereflexe je nutné něco změnit. Já bych se rád vyznal ze svého obdivu k některým novým nápadům Gaunerovy koalice. Vybral jsem si školné. Je to skutečně skvělý nápad a jsem pro. Naopak si myslím, že proklamovaná částka školného za semestr je zbytečně nízká. Nechápu proč by měl normální pracující člověk ze svých daní platit drahé vzdělání spolku sobeckých, bezohledných reprezentantů ultrapravicové chátry nejhorší úrovně. To si snad mohou zaplatit sami. Navíc tento systém dává možnost vysokým školám či příštím vládám subvencovat studium těm, kteří si to svými výsledky zaslouží. Ať už formou prospěchových či sociálních stipendií. Navíc by se vyřešil únik absolventů české vzdělávací soustavy do zahraničí či do oblastí, které jsou již absolventy přesyceny. Jako je třeba území velké Prahy. Regionální podniky či krajské úřady by tak mohly hradit studium místním nadaným absolventům a smluvně si je zajistit pro několikaletou práci v regionu.

Totéž se týká oblíbených zdravotnických poplatků. Není třeba úplně rušit celý systém. Jen ty poplatky diferencovaně naúčtujeme těm, kteří beztak neví co s prachama. Upřímně řečeno holit ty největší chudáky jak to předvádí Gaunerova koalice je poněkud kontraproduktivní. Kde nic není ani smrt nebere. Ale oholit ty největší pracháče jak vrbu o velikonocích je zdrojem radosti a dobrého pocitu. A zahrát si s Gaunerem hru na Oslíčka otřes se, je povznášející. Zejména pro trpící státní pokladnu. Také jsem ocenil, že se některý z příznivců pravice konečně rozhlédl do blízkého okolí. Nápad zdanit oblast pojištění po Německém vzoru přinese spoustu peněz. Pravda 19 procent zdanění pojišťovacích služeb jako v Německu je na náš malý trh trochu mnoho. Ale i těch 5 procent může přinést do státní kasy několik miliard korun. Příště si možná někdo všimne, že v Německu se platí progresivní daň z částek nad 52 tisíc Euro ročně ve výši 45 procent! A stropy na zdravotní a sociální ať si klidně nechají.

Trocha velkorysosti vítězů tady vůbec neuškodí. A koho bude volit to stádo oholených ovcí, co mají stále výše do žlabu, za ty 4 roky o tom není pochyb. Samozřejmě je třeba se zbavit zbytečných ohledů a falešné morálky a vzít si za vzor provádění praktické politiky stran současné vládní garnitury. Například ODS nás letos naučila, že i menšina poslanců ve sněmovně může úspěšně provádět destrukci či obstrukci práce celé sněmovny prakticky na nekonečnou dobu. Stačí se jen zbavit hloupých morálních zásad a keců o státotvorné roli opozice. A předvést to co, jak jsme poznali od odpovědných poslanců ODS, tak skvěle funguje. Taková kvalitní destrukce totiž obstrukce při projednávání rozpočtu prostě udělá svoje. Jeden rok na rozpočtovém provizoriu, dvě generální stávky a máme tu nové parlamentní volby už za 2 roky. Inu bezohlednost se jak je vidět vyplácí. Tak proč si také neužít. Stačí trocha fantazie a využít všech metod dnes vládnoucích stran.

Je tu, ale zásadní problém. Kolik času trvá než se ze slušně vychováného člověka stane Gauner? Asi déle než jedno či dvě volební období. Takže tyto fašistické způsoby v podání ODS, prostě nejsou pro skutečné demokratické poslance ČSSD jedné z nejstarších demokratických stran u nás, přijatelné a přípustné. Jen bezcharakterní lidé zapomínají kvůli politické moci na zásady slušného a civilizovaného chování.

Autor: Jaroslav Janota | čtvrtek 24.6.2010 19:01 | karma článku: 18,96 | přečteno: 2232x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130049x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13429x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3419x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

U cesty našli mrtvého muže, leželo vedle něj kolo. Příčinu smrti určí pitva

3. června 2024  14:03

Tělo muže bez známek života našli v neděli lidé u cesty mezi Dolní Cerekví a osadou Hutě na...

Policisté kvůli útoku na ukrajinské dobrovolníky v Praze zadrželi čtyři cizince

3. června 2024  13:50

Policie zadržela na letišti čtyři cizince kvůli sobotnímu incidentu v Praze. Podle svědků rusky...

Lžete, jiskřilo v debatě. Referendum o euru chtěli Dostálová, Konečná a Mach

3. června 2024,  aktualizováno  13:31

Než Česko přijme euro, mělo by se podle Kláry Dostálové, která vede eurokandidátku ANO, Petra...

KOMENTÁŘ: Yemi by neměl být smutný, lepší zprávu dostat nemohl. Bude žít

3. června 2024

Premium Český tanečník Yemi A.D. se o víkendu dověděl, že nepoletí do vesmíru. Výprava japonského...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.