Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Říkám jasné NE, pane Babiši!

Tento stát není žádná soukromá firma. Vlastně jí není žádný svobodný a demokratický stát. Tvrdíte, že ve vaší firmě neplatí žádná demokracie. To je v pořádku. Možná jste si nevšiml, že tento stát, který chcete řídit jako svou firmu, je stále státem, kde demokracie opravdu platí. Stát nelze řídit z pozice diktátora a majitele. Tento stát vám nepatří. Patří svým občanům. A ti se před téměř 24 lety rozhodli, že mají diktatury jedné státostrany, ANO té strany, které jste byl tehdy členem, jednou provždy dost. A rozhodli se pro demokracii a svobodu. Zjevně patříte mezi ty opravdu velmi přizpůsobivé, kteří se umí adaptovat každému režimu. Vaše výmluva, že jste vstoupil do Komunistické strany Československa na přání své matky je jedna z vůbec nejhloupějších, jaké se tu kdy objevily. V tomto směru můžeme jen děkovat bohu, že nejste vy a vaše matka o několik desítek let starší. Kdo ví, ke vstupu do které strany by vás možná, kvůli úspěšnému pokračování vaší kariéry, přiměla vstoupit ve 40.letech minulého století? 

Chlubíte se, že jste svého bohatství dosáhl poctivou prací. Poctivou prací získal své bohatství Bill Gates. Vy se od ostatních privatizačních zbohatlíků nelišíte vůbec ničím. Zneužít svého postavení v dozorčí radě jedné společnosti a za peníze této společnosti, tedy za cizí peníze, si koupit pro sebe vlastní firmu, na tom není nic poctivého. Půjčit si ze státní banky půl miliardy pro jednu firmu, zakoupit za ně jinou firmu a tu původní nechat zkrachovat i s nesplaceným dluhem, na tom není nic poctivého. Zvláště, když tu dlužnou půl miliardu za vás museli nakonec zaplatit daňoví poplatníci, občané tohoto státu.

Nelíbí se vám současní politici a jejich korupční chování. Ale byl jste to také vy, kdo tyto politiky do jejich funkcí volil. Kdo tyto politiky sponzoroval, podporoval a využíval jejich služeb. Kde byla vaše politická strana ANO před 20, 15, 10 lety? Místo, abyste tehdy sám bojoval proti korupci politiků, nedělal jste vůbec nic. Žijete v iluzi. Nemáte nejmenší představu jak funguje život normálního člověka v tomto státě. Netušíte ani co je to minimální mzda. Koblihy rozdáváte v Praze. To chápu. V Ostravě byste je dlouho nerozdával. Tam nechodí, podle vašich slov, nejvíce nasraní lidé kolem sedmé ráno, ale většinou už o hodinu a půl dříve. Nepochybuji, že se svým podnikatelským projektem ve volbách uspějete. Vaši voliči se koneckonců rekrutují z řad voličů Mirka Topolánka, Mirka Kalouska, Petra Nečase, Víta Bárty. Nejste o nic horší než tito pánové. Jste na tom asi tak stejně špatně. 

 

Vaše ANO se od projektu ÁNO dalšího podnikatele slovenského původu, bývalého ředitele televize Markíza, který se jmenuje Pavol Rusko,, skutečně liší pouze tou čárkou nad A. I on ve volbách uspěl a jeho hnutí se dostalo do slovenského parlamentu. Ale brzy jej to přestalo bavit. Dělit se o moc je věc na kterou pán Rusko nebyl zvyklý. Dělat kompromisy, být součástí kolektivního rozhodování, to není nic pro podnikatele zvyklého řídit svou firmu jako diktátor. Také vás kratochvíle jako je vysedávání ve sněmovně přestane brzy bavit. Platit si věrnost a oddanost svých zaměstnanců, spolustraníků a spoluposlanců je příliš drahé a neefektivní, jak poznal pan Bárta. 

 

Všechno se koupit fakt nedá. Nejlepší věci v životě jsou zadarmo. Navíc pokud je vám prodejný novinář Komárek dnes věrný za nějakých 150 tisíc měsíčně, znamená to jen. že zítra bude věrný tomu kdo mu zaplatí víc. Politická strana jednoho muže, který si platí straníky, aby nemusel být ve straně sám, většinou nemá dlouhého trvání. Pavol Rusko už to pochopil. Respektive pochopili to voliči. Tvrdíte, že malé a střední podniky jsou k ničemu. Nejsou. V civilizovaných zemích zaměstnávají většinu zaměstnanců právě malé a střední podniky. Tvrdíte, že umíte vytvořit pracovní místa. Neumíte. Naopak po vaší privatizaci jste vyhodil z práce tisíce zaměstnanců. Vaše politická strana má možná za sebou hromadu peněz. Rozhodně za sebou nemá žádnou skutečnou práci pro veřejnost. Pro občany tohoto státu neudělala strana ANO vůbec nic. Proto nezbývá než, abych jí v současných volbách řekl jasné a jednoznačné NE!

Autor: Jaroslav Janota | sobota 19.10.2013 18:43 | karma článku: 22,51 | přečteno: 812x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130042x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13408x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.