Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pravicový svět, kde se lžím říká smysluplné domněnky.

     Tak mne pobavilo,když jsem se dozvěděl,že jeden senátor zvolený za ODS je zcela jistě přesvědčen o tom,že ti zlí a nečestní socani manipulují výsledky internetového hlasování televizních diskusí.Přesně popsal způsob jakým to dělají a přidal i některé pikantní detaily socanského Modus Operandi.To co jako obvykle při pravicové argumentaci chybělo byl jediný prostý důkaz,který by stvrdil pravdivost tohoto nařčení.Ale tomu už se prakticky nikdo nediví.Když jsem na tuto zjevnou lež upozornil byl jsem poučen špičkou pravicových diskutérů,že tvrzení bez důkazů v tomto případě vůbec není lež nýbrž smysluplná domněnka autora. Skutečná sranda. Bohužel míněná naprosto vážně. Patří to už k standartní výbavě českého pravicového diskutéra. Dávat realitě jiný kabát a nazývat věci naprosto jinými jmény. Pokud možno tak rovnou jmény úplně opačného významu. Takže lež či pomluva se stávají smysluplnou domněnkou.

     Mezi nejznámější smysluplné domněnky náleží stará domněnka o spoustě socanských blogerů a diskutérů placených za své štvavé výpady proti české kastě schopných, vzdělaných, pilných a pracovitých. Zkrátka elitě národa. Už tady je zřejmé, že nejlépe je skutečnost označit přívlastky naprosto opačného významu. Takže z neschopných, nevzdělaných, líných osob neschopným jakékoliv práce a reprezentantů pravicové lůzy se vyrábí jakási elita neobyčejných a výjimečných osob. A zcela podle znění hesla podle sebe soudím tebe trpí utkvělou představou, že prostě není zhola možné, aby měli někteří lidé názory tak zcela rozdílné od názorů jejich, přeloženo tedy názoru správných a pravdivých. A tak jediná možnost jak někdo může tyto socanské nesmysly hlásat je, že za ně dostává pořádně zaplaceno. Nápad to jistě není špatný, nicméně i když dotyční přesně vědí, kdo je ten placený diskutér Lidového pardon Lihového domu a kolik za to bere tak po dotazu na to, jak se tím placeným blogerem přesně stát následuje pouze rozpačité mlčení.             

     Lži se v takovémto světě mění na pohádky, bajky a legendy, kterým nikdo normální prostě už z podstaty nemůže věřit. Legenda o statečném a konstruktivním poslanci Melčákovi. O tom jak se z nejlevicovějšího sociálního demokrata stal demokrat občanský. Jak nezištně přešel na druhou stranu politického spektra a čirou náhodou byl za to odměněn zvolením do předsednictva jednoho z výborů sněmovny. Hlasy svých nové nalezených modrých soudruhů, kteří ho samozřejmě nijak nechtěli korumpovat přilepšením k jeho poslaneckému platu. Tady by se očividná korupce dala nazvat například spravedlivou odměnou odpovídající mimořádným schopnostem poslance. Ale konec konců nekupte to, když je to tak levné a výhodné. Samozřejmě najdou se lidé, kteří jsou tak nějak pravicově ochotní ty, co přejdou frontu a přidají se k nepříteli okamžitě zastřelit. Kromě těch  kteří se nám tak nějak hodí do Krámu.  Takže je povoleno střílet na Zubovou a Tlustého, ale Melčák žije v permanentní době modrého hájení! A pod ochranou Modrého Ústavního Soudu!

     Pravicová legenda o zlém Paroubkovi a jeho ostudném svržení ubohé a zcela nekorupční koaliční vlády pod Modrým vedením. A to v době našeho báječného předsednictví Evropské Unii. Svržením či shozením vlády se rozumí v pravicovém slangu návrh na hlasování o důvěře vládě. Samozřejmě neplatí to tak nějak vždycky. ČSSD a zlý Paroubek toto hlasování vyvolali celkem 5x(se základním hlasováním při vzniku absolutně nekorupční vlády to bylo celkem 6.hlasování). Zatímco v pěti předchozích případech měla vláda plnou podporu pana Tlustého, tak po šesté se Vlastimil nakazil patrně nějakým Milošovým virem a přes noc změnil názor. I když v jeho případě nešlo o celý světonázor jako u Miloše. Byl to Tlustého sto první hlas, který poslal Topolánkovu vládu na smetiště dějin. Tedy tam kde původně vznikla. Snaha dokázat, že by snad ČSSD byla až tak bohatá, že by dokázala zkorumpovat Multimilionáře Tlustého byla marná už od počátku. Takže vládu svrhnul pan Tlustý. Ne zlý Paroubek ani přeběhlík Zubová!

     Zábavná legenda o tom zlém oranžovém ďáblovi, který porušil dohodu a odmítl předčasné volby je rovněž k smíchu. Byl to samozřejmě nestranný modrý ústavní soud a zasloužilý umělec Miloš Melčák, kdo si zahráli na politického boha. Samozřejmě tento nestranný a objektivní sbor moudrých vlastně modrých byl jmenován zcela nestranným čestným předsedou ODS a schválen byl Nestranným senátem s pohodlnou většinou modrých ptáků. Samozřejmě předsedou soudu byl bývalý sociální demokrat Pavel Rychetský. Inu není sociální demokrat jako sociální demokrat. V podstatě se jedná o stejný systém modrého Pinochia a poslušně loutky jako u našeho Miloše s implantovaným modrým ptákem. Říjnový termín voleb byl schválen ústavní většinou. Šlo o řešení složité politické situace a předčasné volby v co nejbližším termínu byl ve prospěch většiny občanů tohoto státu a hlavně byl naprosto v souladu s duchem naší ústavy. Zpochybněnín rozhodnutí parlamentu vznikl nebezpečný precedens, kdy se moc soudní plete do moci zákonodárné a dokonce i výkonné.

    Ale co čekat v naší skvěle demokracii, kde polovina aktivní části voličů vidí v podvodu, pohrdání vůlí voličů a znehodnocením výsledků voleb, konstruktivní a dokonce statečné gesto. Ale podle jejich podivného pravicového doublethinku je stejné chování poslanců jejich podivné korupční koalice zradou a odporným činem. Ale protože se stále nic nestalo tak půjdu k volbám a budu tak nějak doufat, že můj hlas pomůže do parlamentu charakternímu člověku a ne podvodníkovi Melčákova typu. Že můj hlas případné skutečně té straně která je uvedená na hlasovacím lístku a ne straně, která leží na opačném konci politického spektra a rozhodně nehájí moje zájmy. Je sice moc hezké, že naše skvělá ústava dává právo poslancům hlasovat podle svého svědomí. Bohužel zatím v ní chybí ustanovení co dělat pokud dotyčnému poslanci ono svědomí úplně chybí a je ochoten za poslanecký plat s malým přilepšením od vděčných modráků na 4 roky odhodit stranou zájmy svých voličů!

     Pokud se nic nezmění a poslanci si budou moci dělat co chtějí bez ohledu na přání a zájmy svých voličů, potom se volby budou podobat spíše trapné parodii na českou státní loterii. Pokud budeme tolerovat lež a nazývat ji smysluplná domněnka bude to vážně jenom naše vina.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Janota | pátek 23.4.2010 4:45 | karma článku: 21,20 | přečteno: 1480x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130044x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13419x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Geopolitický rébus. Požár v pacifické državě Francie přifukuje Ázerbájdžán

17. května 2024  12:52

Francie má problém. A neřeší ho na dohled Elysejského paláce, ale na druhé straně planety. V Nové...

S nožem v ruce otevřel dveře cizího auta, řidiče v něm bezdůvodně pobodal

17. května 2024  12:45

Mladík v Rokycanech se obrátil na policisty s tím, že jede autem po městě a vidí na ulici muže,...

Jak dostat zaměstnance z nemocenské. Stát chce uzákonit lékaře ve firmách

17. května 2024  12:44

Premium Méně lidí na neschopence, vyšší produktivita práce, vyšší výnos daní. Takové jsou cíle připravované...

Policie vyšetřuje požár skladu olejů v Kladně jako ohrožení z nedbalosti

17. května 2024  12:42

Požár skladu olejů Kladně, při kterém ve čtvrtek vznikla zhruba čtyřicetimilionová škoda, policie...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.