Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Klaus je deviant!

Nikdy by mne nenapadlo použít k označení skupiny osob toto dle mého mínění jednoznačně hanlivé slovo. Ale u jednotlivce jménem Václav Klaus ho použiji naprosto bez obav, neboť je to právě on kdo toto označení považuje za hodnotově neutrální. Klaus se svými vlastními názory a výroky ocitá stále častěji v pozici odchylky, uchýlky či deviace od normálu a vytváří tak velmi vzácnou menšinu jednoho. Jako tolerantní člověk musím tedy chtě nechtě i tuto deviantní menšinu samozřejmě tolerovat. Pravda platí to pouze v mezích a rámci platných českých zákonů včetně nejvyššího zákona české republiky, kterým je ústava a v ní obsažené listina základních lidskýci práv a svobod. Chápu, že se mezi námi najdou devianti, kteří tento respekt k nejvyššímu zákonu mohou nazvat například módním slovem humanrightísmus. Je známo, že nebezpečím pro současnou společnost je řada současných módních -ismů.

Ovšem nebezpečí deviantního hodnotově-filozofického směru, který bych nazval příznačně Klausismus, je opravdu velké. Jako jeden z těch současných moderních a módních -ismů se tomu ani nelze divit. Možná by se dal směle zařadit mezi další nebezpečné moderní a deviantní -ismy jako například Islamismus, neoliberalismus či antimultikulturalismus. Klausismus už si našel v naší společnosti řadu příznivců a vyznavačů. Dají se rozdělit na příznivce na teoreticko-rozumové úrovni, kteří se snaží upravit celkem známé procesy a principy vyskytující se v současné globální společnosti, aby lépe vyhovovaly základním tezím Klausismu. Přitom ovšem používají neúprosnou Klausovskou logiku, kterou nelze nijak napadnout. Například známá teze o Modré a nikoliv zelené planetě. S tím se prostě polemizovat nedá. Trochu se dá polemizovat s viděním občanské demokratické strany jako strany modrých ptáků. Samozřejmě pokud nejde o primitivní lidovou nadsázku, která se rozhodně netýká živočišné třídy Ptáků.

S tím patrně souvisí i druhá část příznivců Klausismu, které bych označil za instinktivně-pudové. Jejich zájem, obdiv až adorace nevychází ani tak z orgánů určených primárně k racionálnímu myšlení, ale z úplně jiných orgánů určených biologicky k úplně jiným tělesným funkcím. Nechci všechny a dokonce ani některé ty Lucie, Petry a Ladislavy přímo jmenovat. To sem nepatří. Ani silný argument tohoto Klausistického pudového křídla, který se dá shrnout do zásadního výroku: jen se podívejte kolik toho pro nás udělal! Polemika s tímto výrokem také postrádá jakéhokoliv smyslu. Zvláště, když není primárně určeno koho autor výroku definoval jako osoby označené zájmenem v první osobě množného čísla(pokud se samozřejmě nejednalo o plurál majesticus což by výroku dávalo poněkud konkrétnější smysl). Nicméně jak jsme se nedávno mohli dozvědět tak hodnotový systém Klausismus už si získal nejednoho příznivce dokonce i za hranicemi naší krásné země. Je to nedávno co se jistý milovník hudby a klasického lovu(či obráceně?)přiznal k inspiraci tímto myšlenkovým Tankem.

Je pravda, že asociální sociopaté mají k filozofií Klausismu tak nějak blíže. Tento ismus vytváří spoustu nepřátel a nechává pouze málo možností jak s těmito nepřáteli skutečně efektivně bojovat. Bez víry v neomylnost klausistického vidění světa se jeho příznivci neobejdou. A fanatickým věřícím je jakákoliv racionální diskuse cizí a celkem ukradená. Nejhorší ovšem je když se pravicoví(záhoďme na Václavovu radu pro dnešek tu politickou korektnost, přeloženo slušnost)fanatici rozhodnou s fanatickým zápalem fanaticky bojovat s jinými fanatiky. Normální, slušný a civilizovaný člověk se tak ocitá mezi dvěma mlýnskými kameny. A najednou má asi tolik prostoru na výběr jako rumunský král před druhou světovou válkou. Přidat se k fašisticko-nacistické koalici nebo ke stalinistickým bolševikům? Výběr jako mezi zastřelením a oběšením! Samozřejmě, že islámističtí fanatici a teroristé jsou nebezpeční. Jejich primárním cílem, ale nejsou lidé či státy.

Jejich cílem je svoboda, demokracie a lidská práva. A ve svém boji mají velkého spojence v pravicovém fanatismu a terorismu uvnitř hlav obyvatelů těch postižených zemí. Normálnímu, slušnému a svobodnému občanovi to může být jedno. Fanatický islamista vás může zabít bombou(což může pravicový fanatický terorista jak jsme viděli také), ale pravicový fanatik může zničit vaší svobodu, demokracii a lidská práva pro celou vaší zemi a pro vaše budoucí potomky a celé generace. Proto je mnohem nebezpečnější než šílenec co si blbě vyložil korán. Svoboda slova je jedno ze základních lidských práv. A nepatří výlučně někomu kdo má v úmyslu tato lidská práva odebrat většině obyvatel. Takový extremista má jen jediné lidské právo. Právo na spravedlivý proces. Klausismus je úchylný myšlenkový směr. Pokud chceme, můžeme ho tolerovat. Rozhodně bych si ale nepletl toleranci s apoteózou jeho zakladatele. Konec konců to už i bez našeho přičinění udělali jeho nekriticky, fanatičtí příznivci a obdivovatelé.

Sochy mnoha bohů a idolů však v historii lidstva skončily na smetišti za posměchu většiny lidstva. Stejně jako nejrůznější myšlenkové a filozofické směry. Bez ohledu zda je hájili lidé jejichž živočišný předek pocházel z primátů a nebo tvor jehož živočišní předci patřili k sudokopytníkům! Odchylky a uchýlky od normálu nemusí být ještě nikomu je škodě. Pokud hlásají jako my heslo žít a nechat žít. Devianti, kteří hlásají likvidaci celé skupiny lidí jen proto, že se jejich názor či životní styl liší od toho jejich nebo kteří svou existenci i činnosti nikoho neohrožují, ovšem s čistým svědomím tolerovat nelze. Takoví devianti mají totiž ve zvyku počet skupin, kteří s nimi nesouhlasí zvětšovat a zvětšovat až nezbude nikdo jiný než oni. Odporná, nepřirozená monokultura a její vyznavači monokulturalisté jako vyznavači škodlivého monokulturalismu(nevím proč by mohl prznit český jazyk a dělat si z lidí srandu jen velký Vašek?). A takové umělé a nepřirozené monokultury končí většinou jen dvěma způsoby. Buď se jejich zbožňovaný vůdce zastřelí někde v podzemním bunkru pod Berlínem a nebo je prostě sežere kůrovec!    

Autor: Jaroslav Janota | sobota 6.8.2011 18:42 | karma článku: 15,40 | přečteno: 1935x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130049x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13429x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3419x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Policisté kvůli útoku na ukrajinské dobrovolníky v Praze zadrželi čtyři cizince

3. června 2024  13:50

Policie zadržela na letišti čtyři cizince kvůli sobotnímu incidentu v Praze. Podle svědků rusky...

Lžete, jiskřilo v debatě. Referendum o euru chtěli Dostálová, Konečná a Mach

3. června 2024,  aktualizováno  13:31

Než Česko přijme euro, mělo by se podle Kláry Dostálové, která vede eurokandidátku ANO, Petra...

KOMENTÁŘ: Yemi by neměl být smutný, lepší zprávu dostat nemohl. Bude žít

3. června 2024

Premium Český tanečník Yemi A.D. se o víkendu dověděl, že nepoletí do vesmíru. Výprava japonského...

Na zaparkované auto se zřítil vzrostlý dub, poškodil i střechu rodinného domu

3. června 2024  12:54

Moravskoslezské hasiče o víkendu zaměstnal pád stromu v ostravských Heřmanicích. Ten spadl na auto...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.