Když vám idiot pošle účet.

          Když jednoho dne otevřete svoji poštovní schránku a vypadne na vás složenka k zaplacení státního dluhu, potom asi nebudete věřit svým očím. Obzvláště, když se pod fiktivní složenkou vyskytuje podpis jedné neužitečné kreatury. Tato podivná existence, která je osobně odpovědná za obrovské zvýšení státního dluhu v posledním volebním období a která vejde do dějin nejen jako ministr s rekordním dluhem za rok 2009. Tenhle dobrý hospodář, který prohospodařil celé republice kalhoty, nám vypsal účet za svoji naprostou neschopnost ve vládní funkci. O jeho působení v dalších funkcích na ministerstvech v úplně jiných vládách snad ani nemá cenu hovořit. Myslím, že v Jidiš mají pro tuto nebetyčnou drzost výraz Chucpe. Podle jedné hezké definice je chucpe, když přijdete k neznámému domu. Vykonáte velmi velkou potřebu na jeho rohožce a potom zazvoníte na majitele. Když přijde ke dveřím tak ho požádáte o toaletní papír. To je Chucpe. A přesně to udělal egomaniak Kalousek nám všem.

          Název jeho strany TOP je skutečně vypovídající. Zatímco Kalouskovo ego šplhá kamsi do výšin Himalájských vrcholů, jeho schopnosti, vzdělání a inteligence se plíží na úrovni krtčích hromádek. Tento představitel lidového přísloví, že drzé čelo je lepší než poplužní dvůr to tentokráte s tou drzostí poněkud přehnal. Když vezmeme jen jeho působení ve funkci ministra financí v posledních třech letech tak je jasné, že třetina dluhu na jeho složence padá čistě na jeho hlavu. Samozřejmě už slyším ty hysterické výkřiky o tom jak Kalousek nic, Kalousek muzikant. Za všechno může ta nešťastná hospodářská krize. Je prostě marně opakovat do zblbnutí fakta o tom jak nýmand Kalousek ještě na podzim 2008 tvrdil, jak se nás krize nedotkne. O tom jak Češi budou bohatnout jen trochu pomaleji. Legenda o tom jak tou krizí pánové Topolánek a Kalousek mysleli vlastně krizi bankovní se objevila až o půl roku později. Je nedůvěryhodná už tím, že tvrdí o obou mužích mdlého rozumu, že by snad byli schopní jakéhosi procesu myšlení.

          A co se týká bankovní krize tak ta se nás skutečně v loňském roce nijak nedotkla. Za to se nás dotkla dost citelně na konci 90.let. Těch báječných let s Klausem, kdy se ve státních bankách hromadily špatné úvěry, které Velký Vašek schovával do Konsolidační banky, aby mu ty astronomické ztráty nekazily jeho tzv.vyrovnaný rozpočet. Tahle bankovní asanace stala nás daňové poplatníky skoro 400 miliard korun. A nezaplatila to spořivá a hospodárná vláda pravice, ale ta nezodpovědná vláda levice. A tato částka vyprodukovaná pravicovými vládami dělá další třetinu státního dluhu. Proto bych lidovému komisaři Kalouskovi doporučil další třetinu z jeho drze účtenky zaslat na hrad. Tam sedí ten kdo ji zavinil. Takže Kalouskovy dluhy plus Klausovy dluhy v bankách a dalších 200 miliard jako přímé náklady na transformaci vzniklé za působení Vaška na postu federálního ministra financí dělá dohromady  celý jeden bilión korun! Mockrát děkuji klackové s velkým K!

          Primitiv Kalousek není schopen ve své sebestřednosti pochopit, že sluneční soustava má úplně jiný střed a ač žije v domnění, že je naším Sluncem, tak je ve skutečnosti pouze velká, šedá nula. Už jenom pochopit, že v tomto státě žije více než 30procent voličů, kterým je celostátní politika včetně politických předvolebních tanců prakticky ukradená, je pro tohoto samolibého fracka úkol nad jeho intelektuální možnosti. Jsou tu mezi námi normální lidé, které zajímá jejich rodina a přátelé, jejich práce a volný čas tráví aktivním způsobem a ne vysedáváním v hospodách a nadáváním na politiky a jejich politiku. Tito lidé se zajímají o to jak vypěstovat více rajčat, květin či vína a netráví svůj drahocený volný čas čtením politických komentářů, u nesmyslných diskusí na internetu a sledováním bezduchých mluvících hlav v otázkách Václava Moravce. Tito lidé v životě neslyšeli jméno Kalousek(patrně si pod tímto jménem vybaví maximálně malý exemplář druhu sovy Kalouse Ušatého). A jim podepsanou složenku nemusí pochopit tak jako já, tedy jako trapnou drzost.

          Bohužel se najdou lidé, kterým může takováto drzá akce přivodit problémy. Chápu, že karikatura chlapa v podání hýkající postavy smutné pověsti K. si už ve své ješitnosti není schopna uvědomit veškeré konsekvence svého jednání. No snad ho těch pár trestních oznámení vrátí zpět na pevnou zem z jeho nadoblačných výšin ve kterých tráví svůj neobyčejný život. Nicméně je pozoruhodné, že více než 4 a půl tisíce středoškoláků zvolilo stranu tohoto nedouka. Na druhou stranu se nedivím. Pokud šlo o pubescenty s úrovni a rozhledem místních diskutérů. Těch co nechápou rozdíl mezi poslancem sněmovny a zákonodárcem. Těch co nechápou podstatu zastupitelské demokracie. Těch, kteří prostě nejsou s to pochopit princip fungování progresivní daně. Těch, kteří dodnes nepochopili úkol a podstatu nezávislých a svobodných odborů. Zkrátka fandové člověka, který na rok 2009 v době světové krize počítá s 5procentním hospodářským růstem a přebytkovým rozpočtem ve výši 50 miliard korun!

          Skutečnost byla zvýšení státního dluhu o rekordních více než 200 miliard. Na druhou stranu proč se divit volbě nezkušených pubescentů, když se svými sympatiemi k této rychlokvašené straně, nazývané také B-týmem ODS, přihlásí svědomitý státní úředník a dočasný ministr financí Eduard Janota. Týž člověk, který správně označil za naprostý nesmysl snižovat příjmy státu aniž se sebeméně sníží jeho výdaje. Tento poctivý a svědomitý vykonavatel vůle mocných si nějak neuvědomil, že to byl právě ekonomický guru jeho oblíbené politické partaje Kalousek, který tento zjevný nesmysl dovedl do naší vládní praxe. Inu, není Janota jako Janota. Faktem zůstává, že politický kamikadze prostě miluje riziko. Tento politik strany národní fronty se zapsal do dějin státu svou bezmeznou touhou po moci. V roce 2006 se vrhnul bez záchranné brzdy do konstrukce koaliční vlády s ČSSD s tichou podporou komunistů, která mu v jeho straně Lidové zlomila politický vaz. Když bude třeba jistě svou misi rád zopakuje.

          Pokud akce složenka bude mít výsledek v tom,že alespoň jeden volič z té mlčící třetiny přijde k volbám a dá hlas někomu jinému než TOP 09, potom šlo o akci úspěšnou, která splnila svůj účel. Závěrem snad zbývá ukázat tomuto drzému politikovi ono populární nonverbální gesto, které se z poslanecké sněmovny rozletělo do českých domácností. Kalousku jsi skutečně jednička!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Janota | úterý 18.5.2010 10:35 | karma článku: 28,62 | přečteno: 3191x