Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co vlastně chce dav českých, zbabělých neonacistů?

Chce vnést násilí, chaos, zlo a nenávist do naší společnosti. Nic jiného za tím není. Ale násilí plodí zase jen násilí a zlo plodí zase jen zlo. Zbabělí náckové, kteří se skrývají v anonymním davu ukazují v podstatě pravou tvář své staré ideologie. Ze své malosti a bezvýznamnosti se snaží udělat cosi výjimečného. Fakt, že se jedná o nejhloupější členy společnosti se tito inteligenčně zaostalí jedinci snaží maskovat tím, že se vymezují vůči jiným skupinám osob a snaží se přesvědčit sami sebe i své okolí o své nadřazenosti. Přitom tato lůza a spodina společnosti nemá žádné schopnosti, vzdělání či odpovědnost. Tedy vlastnosti, které by je vytáhly z žumpy ve které žijí.

Nejsou schopni vyvinout ani minimální racionální úsilí, kterým by analyzovali své postavení a formulovali alespoň nějaký rozumný námět řešení své situace. Frustraci ze své neschopnosti si tak snaží vybíjet na nejslabších členech společnosti. Dává jim to pocit převahy. Jejich skutečným cílem je ale destrukce. Ničeho pozitivního či konstruktivního totiž nejsou ve svém životě schopní. Chybí jim nápaditost. Nemají schopnost cokoliv hodnotného vytvořit. Proto alespoň ničí.

Ve skutečnosti jsou to zbabělí ubožáci. Jednotlivě jsou to slaboši, plni strachu a předsudků. Jako jednotlivci se úzkostlivě bojí konfrontace, protože ví, že by neuspěli. Jak intelektuálně, tak fyzicky. Jejich primitivní a animální pudy se u nich dostávají na povrch až ve skupině nebo k davu. Až tady se cítí silní a nadřazení. Bláhově se domnívají, že dav tisíce nul vytvoří nějaké větší číslo. Je to marné. I když jsou v davu a mají početní převahu nedokáží překročit fakt, že jsou jen dav skládající se ze zbabělých individualit. I v davu napadají jen ty nejslabší. Když už napadají Romy vybírají si s oblibou děti. Jako hyeny, které se bojí každého kdo je převyšuje. Útok zbabělců ve Vítkově na romské nemluvně je typickým příkladem zbabělého chování. Jen výjimečně si tito omezenci troufnou na starší děti.

Dospělým fyzicky dobře vybaveným jednotlivcům se raději vyhnou. Nejzbabělejší bývají největší křiklouni. Uprostřed davu či s davem sobě podobných jsou plní sebevědomí. Ale oddělte je z davu a ukáže se jejich pravá podstata. Stanou se z nich nejistotou se třesoucí uplakánci, většinou neschopní formulovat rozvitou větu. Často se hovoří o tom, že tyto demonstrace české xenofobní nenávisti mají nějaký racionální důvod či dokonce, že jsou podporovány slušnými občany tohoto státu. Je to nesmysl. Žádný skutečně slušný a racionálně uvažující člověk se přece nemůže postavit do jedné řady s těmito zbabělými nacisty. S touto spodinou společnosti. Odpornou lůzou vyznávající jen bezduché násilí.

Pokud se někdo skutečně postaví po bok těmto darebákům a lidskému odpadu musí mít stejný nedostatek ducha i soudnosti jako tito primitivní, chrochtající rasisté. Omezenost těchto ničemů, nebo spíše budižkničemů se projeví nejlépe, pokud mají vytvořit nějaký náznak řešení toho jejich problému. Přitom žádný etnický problém v naší společnosti neexistuje. Máme tu problém sociálně vyloučených čtvrťí, tedy ghett. To je ovšem problém sociální, související s mizernou či dokonce neexistující sociální politikou státu. Zejména tedy absencí racionální sociální politiky posledních vlád pod vedením české pravice.

Protože cíl rozdělovat společnost a stavět jednu skupinu obyvatel proti té druhé, ve smyslu taktiky rozděl a panuj, je typická taktika české pravice. Přiznejme si, že kdyby voliči skutečně hlasovali podle výše svých reálných příjmů, neměla by pravice vůbec šanci uspět při volbách. Jejich jedinou šancí je vytvořit chaos. Otrávit slušné lidi pseudo politikou a vyřadit je z procesu voleb. Postavit jednu skupinu obyvatel proti druhé a využít takto uměle vytvořeného konfliktu ve svůj prospěch. Všichni pamatujeme na akci přemluv bábu. Typicky příklad uměle vytvořeného generačního konfliktu.

Útoky na menšiny ať už národnostní, náboženské či sexuální bývaly doménou pouze extrémní pravice. V současnosti se tato témata stále více uplatňují i v tzv.hlavním proudu české pravice. Tam kde chybí nápady na rozumná a konstruktivní řešení podstaty a příčin společenských problémů, přichází na řadu sázka na dlouhodobé předsudky a iracionální xenofobní nálady. A nebo snaha různých populistů o rychlá a jednoduchá řešení důsledků problému. Jednoduchost je však populární pouze pro ty skutečně jednoduché. A řešení důsledků místo příčin není produktivní.

 

Autor: Jaroslav Janota | pondělí 26.8.2013 14:41 | karma článku: 11,53 | přečteno: 1371x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130042x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13408x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.