Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čeští pravicoví voliči výrazně zvyšují volební preference KSČM

Chcete se udržet u moci? Dělejte dobrou politiku ve prospěch většiny voličů! To bych asi poradil politikům a voličům české pravice. V posledních sedmi letech zde vládla vláda pod vedením ODS. Bilance tohoto období je přímo úděsná. Vlády Topolánka a Nečase přivedly tuto zemi na mizinu. Neuvěřitelným způsobem zvýšily státní a veřejný dluh. Z 990 miliard v roce 2007 na současných téměř 1,7 bilionu korun! Ministru financí Kalouskovi se povedlo nevídané. Za pouhých šest let zvýšil veřejný dluh z necelých 28% HDP z konce roku 2007 na neuvěřitelných téměř 46%HDP na konci loňského roku. To je zvýšení o 18%HDP za pouhých šest let!

Dovoluji si upozornit, že vlády pod vedením ČSSD v letech 1999-2007 zvýšily státní dluh o pouhých 6%HDP! Nejméně zadlužil tento stát ministr financí Sobotka nazývaný některými pravicovými také ekonomy vtipně Dluhoslav! No kam se hrabe na pravicové zadlužovatele tohoto státu! A to se musely vlády pod vedením ČSSD ještě potýkat se skrytými dluhy divoké Klausovy privatizace a jeho bankovního komunismu z 90.let minulého století. Jen ve ztrátách konsolidační banky to dělalo nějakých 400 miliard korun.

Jestliže se vlády pod vedením ČSSD podílely na celkovém státním dluhu ve výši 46%HDP pouze šesti procenty, zůstává zbylých 40% na vládách pod vedením ODS a úřednických vládách, které stejně pracovaly s daňovým systémem nastaveným ODS. To už je poměr téměř 7:1 ve prospěch "rozpočtově odpovědné" české pravice. Jak by to asi vypadalo, kdyby si pravicové strany říkaly rozpočtově neodpovědné?

Nedávné jsem četl žvást jednoho z " poctivých, pracovitých, vzdělaných a odpovědných" českých, pravicových podnikatelů o té hrůze, která nastane s příchodem vlády ČSSD. Jenže tato strana byla u vlády 8 let a žádný konec podnikatelů v Česku jaksi nenastal. Ve stejném text si podnikatel stěžuje na zvýšení nákladů. To je pravda. Jenže byla to vláda pod vedením pravicové ODS, která zvýšila DPH z pěti na 15%. Je možná těžké si to otevřeně přiznat, ale vlády pravice zvýšily nezaměstnanost na neuvěřitelných 588 tisíc aktivních občanů. To je rekord.

Samozřejmě vždy je jednodušší trestat nevinného občana tohoto státu, kterého jediným zločinem je fakt, že přišel o zaměstnání, ponižováním, nucenými pracemi na panském. Co očekávat od ministra jménem Drábek? Určitě jednodušší než správnou hospodářskou politikou vlády zajistit více pracovních míst pro české občany. Přitom každý absolvent základní školy si dokáže spočítat, že když je 20 uchazečů o práci na 1 volné pracovní místo, tak to vážně není chyba těch nezaměstnaných, že nemají zaměstnání. Bohužel český, vzdělaný pravičák má s látkou ze základní školy nesmírné potíže.

Po současné vládě tu zůstalo 10% obyvatel žijících pod hranicí chudoby. Ale hlavně 40% obyvatel, kteří se k této hranici chudoby kvapem blíží. Česká pravicová vláda tak dlouho škrtala, až se jí povedlo uškrtit českou ekonomiku. A to bez ohledu na varování z ostatních států. Řecko začalo se svými úspornými opatřeními v době kdy státní dluh dosahoval nějakých 120%HDP. Po pěti letech škrtání a úspor, včetně stamiliard Eur pomoci z EU(které stejně sežraly německé a francouzské banky)se státní dluh Řecka zvýšil na neuvěřitelných 190%HDP! A životní úroveň se zhroutila. Více a více Řeků i ze středních vrstev je závislých na mezinárodní potravinové pomoci. Ale proč chodit až do Řecka?

V Česku to pravicová vláda dotáhla tak daleko, že 20% českých dětí je ohroženo chudobou. A kvůli tomu, že pravičáci 6 let nezvedli minimální mzdu, prý aby nezvýšili nezaměstnanost(ta se přesto zvýšila na výše zmíněných 588 tisíc nezaměstnaných)vytvořili v tomto státě speciální kategorii lidí. Pracující chudáky. To jsou lidé, kteří ač dřou jako koně celý měsíc, na jeho konci dostanou výplatu tak malou, že jim nestačí ani na zaplacení nejzákladnějších životních potřeb. Zvláště matky, samoživitelky mezi ně patří. A to dokonce i v tak ještě nedávno bohatém regionu jako je Praha.

A po těchto tristních volebních období vlády pravice se někteří její politici, ale hlavně voliči diví, proč rostou volební preference komunistů? No rozhodně to není tím, že by se politici KSČM nějak zvlášť snažili. Mizerná hospodářská, ale hlavně sociální politika českých pravicových vlád na to stačí. Navíc papalášské chování Nečase, Kalouska, Bendy a dalších pravicových politiků způsobilo, že řada lidí s nostalgií začala vzpomínat na zlaté časy totalitní bolševické diktatury. Ve srovnání s nimi se totiž bolševičtí papaláši zpětně jeví jako vzory humanismu, pokory a ohleduplnosti. A lidé, kteří nemají slušně placené zaměstnání, kterým loni poprvé od roku 1989 klesly dokonce i průměrné reálné příjmy(ani plat 5 milionů za poslední dva roky, z peněz daňových poplatníků, pro carevnu Nagyovou to nezlepšil)se logicky ve vzpomínkách vrací k starým, dobrým časům odporné bolševické diktatury. A někteří pravicoví voliči se ještě diví, proč už strašení primitivním antikomunismem na většinu české populace zkrátka nezabírá. Proč by mělo? 

Český pravicový volič tu připustil za pomoci jím volených politiků vznik společnosti tak odporné a hnusné, že bolševická diktatura se náhle jeví v úplně jiném světle. Potomci bolševických papalášů Klaus, Topolánek a Nečas pod praporem s modrým ptákem přivedli tuto zemi na skutečnou mizinu. A na rozdíl od svých bolševických rodičů, to zvládli za pouhých 13 let svých vlád. Slovy klasika:"Neplačte, sami jste si to zavinili"!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Janota | čtvrtek 22.8.2013 21:09 | karma článku: 30,02 | přečteno: 1973x
  • Další články autora

Jaroslav Janota

Jak se to vlastně celé stalo

V úterý dvanáctého ledna 2016 jsem přijel domů z noční směny. Dal jsem si sprchu a u půl osmé ráno jsem šel spát. Ze spaní mne probudil zvláštní zvuk.

22.2.2017 v 14:05 | Karma: 49,57 | Přečteno: 130043x | Společnost

Jaroslav Janota

Jak jsem dělal vstupní test do Mensy

Už to budou čtyři roky, co jsem se rozhodl zkusit složit vstupní test do Mensy. Tedy společnosti lidí s mimořádně vysokým IQ. Je to takový klub vyjímečných.

19.2.2017 v 8:54 | Karma: 40,63 | Přečteno: 13416x | Společnost

Jaroslav Janota

Mamince, mému prvnímu cenzorovi, s láskou

Mým prvním cenzorem byla moje maminka. Jako u většiny lidí na této planetě. Tatínkové mají moc práce a tak se člověk učí mluvit od maminky.

2.2.2017 v 13:28 | Karma: 32,07 | Přečteno: 3418x | Společnost

Jaroslav Janota

Vánoční příměří 1914 a jeho poselství

Na počátku největšího světového konfliktu v dějinách se odehrál jeden z nejúžasnějších příběhů v historii lidstva či spíše historie lidství. Vánoční příměří v roce 1914 na západní frontě.

6.1.2017 v 9:59 | Karma: 29,43 | Přečteno: 1574x | Společnost

Jaroslav Janota

Organizovaný zločin je nejvyšším stádiem kapitalismu

Tento proslulý výrok pronesl švýcarský profesor sociologie Jean Ziegler. A myslím, že velmi přesně vystihl podstatu věci. Kapitalismus jako honba za ziskem malé skupiny lidí na úkor větší, je podstatou každé kriminální činnosti

31.12.2016 v 1:11 | Karma: 29,33 | Přečteno: 1567x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2294x
Skeptický optimista, idealista, melancholik, náročný, tradiční socialista.