Výběrová řízení ve státní správě je podvod

Příklad plk. JUDr. Roberta Šlachty dokazuje, že výběrová řízení ve státní správě, je jeden velký podvod! 

V televizi se nejdříve oznámí, že dostal nabídku na pozici náměstka pro pátrání a následně tisková mluvčí prohlásí, že bude muset projít výběrovým řízením.

Osobně se ptám, jaká bude kvalita výběrového řízení, a to za situace, kdy vítězný uchazeč je dopředu veřejně znám.Tradiční český model. Skutečně transparentnost a otevřenost kam se podíváš.

V dnešním denním tisku jsem se dočetl, že již komunikuje s generálním ředitelem o podobě a obsahu činnosti odboru pátrání na generálním ředitelství našich nezávislých celníků. To je skutečně zajímavá informace, že člověk, který ještě není ani ve služebním poměru u celníků, je již takto vstřícně přijímám budoucím generálem českých financů.

Veřejnost to musí vnímat, jako trapnou hru na výběrové řízení a formální splnění podmínek služebního zákona. Každému musí být jasné, že státní zaměstnanec, se vlastní prací může maximálně dopracovat na pozici vedoucího oddělení. Bez politického krytí nemá šanci dosáhnout vyšších pozic. To bylo, je a nesporně bude platit i do budoucna. Zažitý systém politické korupce a klientelismu si rozhodně rozvracet nedáme!

Psáno pro Denik.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Králík | středa 10.8.2016 9:17 | karma článku: 33,00 | přečteno: 1384x