Vojenská policie v ČT pouze demonstruje sílu

Před několika málo minutami jsem měl možnost vidět ve zpravodajské relaci akci Vojenské policie v České televizi. Původně jsme měl pocit, že se jedná o záběry z nějaké rozvojové země. Zbystřil jsem pozornost a skutečně se jednalo o Českou republiku. Vojenská policie, černé uniformy, samopaly a údiv všech přítomných. Demokracie 21.století v ČR. Je to šok! Těžko hledám slov a nějaké rozumné vysvětlení. Informací je zatím poměrně málo. Údajně se má jednat o nějaké materiály k případu bývalého šéfa Vojenského obranného zpravodajství.

Až do současné doby jsem měl představu, že "černí zakuklenci" se používají na zákroky proti zvlášť nebezpečným zločincům (drogy, organizovaný zločin, vraždy, teror). Dnešní obrázky v ČT mne uvedly do reality. Pokud je na tom zájem, tak se použijí i v televizi veřejné služby. Celou řadu diváku určitě napadne otázka, čím asi ohrožoval redaktor národní bezpečnost? Snad svojí propiskou nebo poznámkovým blokem? Jednalo se o nebezpečného pachatele? Bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání? Byl snad ve spojení s cizí mocí nebo dokonce s nějakým teroristou? Asi těžko ...

Ovšem v prostředí naší politické scény jsou citlivé informace mnohem nebezpečnější něž nějaká bomba! Pokud se na to podívám pragmaticky, tak to vlastně bomba je! V zahraničí by za tento zákrok odstoupil ministr obrany. U nás těžko. Klídek pohoda. Je pátek, většina odpovědných lidí je na víkendu. A TV NOVA, tak ta objetivně mlčí. Nezávislé zpravodajství má přece svá jasná pravidla. 

Dnešní zásah byl jasnou demostrací síly a výstrahou pro všechny další novináře. Naši demokracii si přece rozvracet nedáme!

Občané budou platit daně, naši vyvolení beztrestně krást a novináři držet hubu ...

Autor: Jan Králík | pátek 11.3.2011 20:11 | karma článku: 32,08 | přečteno: 2359x