Vláda vezme peníze živnostníkům, aby mohla válčit v zahraničí

Ministr financí Ing. Miroslav Kalousek (TOP 09) chce upravit tzv. výdajové paušály, které živnostníci využívají k výpočtu své daňové povinnosti. Cílem této snahy je, aby odváděli více na daních do státního rozpočtu.

Ministr financí zoufale potřebuje sehnat peníze do státního rozpočtu. Když mu neprošel jeho "geniální nápad" se zvýšením DPH na 19%, tak se vydal typicky českou cestou. Vezmene peníze tam, kde je to nejsnadnější. Šahnem živnostníkům na jejich paušály.

Opět se projevila upřímnost našeho správce státní pokladny. Ovšem je velká škoda, že se jeho pravá tvář projevila až po volbách. Doufám, že to do těch příštích nezapomenem. Komu vadí živnostníci? Dříve bolševikovi a dnes našim pravicovým politikům. Skutečně zajímavá kombinace.

Velké firmy dostávají dotace, daňové prázdniny, vládní garance, budují se pro ně průmyslové zóny. Obyčejný živnostník nedostane nic. Živnostník jde do banky a musí zaplatit lichvářské úroky a největší bankovní poplatky v EU, jde k zubaři a platí opět, jede po silnici a platí silniční daň, pokud je nemocný, tak za své, žádné stravenky a placená dovolená. Daňový paušál byla jedna z mála výhod pro jeho podnikání. Pravicová vláda se jí ovšem rozhodla omezit nebo možná dokonce zrušit.

Vládě se nedaří tolik proklamovaný boj s korupcí, miliardové daňové úniky vesele pokračují a redukce počtu státních úředníku skončila jenom na papíře. Ovšem je třeba naplnit státní pokladnu a snižovat schodek veřejných financí. Vybrat peníze od velkých nadnárodních firem je nadlidský úkol, tak se vrhnem na žinostníky. Snadná kořit pro naše kvalifikované úředníky. Je velmi zajímavé, že náš stát poměrně štědře sponzoruje zahraniční dělníky, daňovým bonusem na děti. A místo toho, aby odváděli peníze do státní pokladny, tak si na Ukrajinu odvážejí peníze daňových poplatníků!

Pan Kalousek by měl začít u těchto skupin "spoluobčanů"! A omezit naše zahraniční vojenské dobrodružství.

Autor: Jan Králík | úterý 26.7.2011 8:20 | karma článku: 26,31 | přečteno: 1689x