V Praze byl zastřelen exekutor

Před pár hodinami došlo k tragické události ve Vysokoškolské ulici v Praze 6 – Suchdole. Pětapadesátiletý majitel domu se vracel domů z práce, když uviděl vypáčené dveře u svého obydlí. Uvnitř svého domu pak postřelil legálně drženou zbraní známého pražského exekutora J. B., kterého omylem považoval za zloděje. Na místo dorazila neprodleně záchranná služba, lékař však na místě už konstatoval jen smrt. Případ převzala kriminálka. Podle prvotních zjištění exekutor bez účasti policie a v nepřítomnosti majitele vstoupil do nemovitosti, neboť v domě měl přebývat K. T., proti kterému byla vedena exekuce. Podle dostupných informací se K. T. staral majiteli o zahradu a občas u něho přespal. Jak uvedl majitel domu, sám žádné dluhy neměl. Policie ho zadržela a převezla k výslechu. Připravujeme podrobnosti.   Celý příběh je smyšlený. Jakákoliv podobnost je čistě náhodná. Je ovšem pouze otázkou času, kdy si podobný příběh přečteme a bude, bohužel, pravdivý.  

Jednání exekutorů, které posvětili naši zákonodárci, přesahuje rámec lidského chápání v moderní demokratické společnosti. Média opět přinesla šokující případ exekutorského řádění, kdy exekutor násilně vniknul do bytu bez přítomnosti majitele i policie a po odchodu ponechal byt otevřený.

 

Když člověk dluží pár tisícovek, podotýkám, že díky našemu soudnímu systému doručování obálek se o tom nemusí ani dovědět, jsou proti němu použity všechny dostupné (i ty nejdrsnější) metody. Pokud člověk dluží pár miliónů a více, jedná s ním v rukavičkách.

 

Jsem opravdu zvědavý, jak dopadne majitel nemovitosti, kterého jsem popsal, až se podobný případ odehraje a zjistí se:

 

Majitel domu vedl celý život řádný a bezúhonný život.

 

Majitel domu nikomu nikdy nikomu nic nedlužil.

 

Majitel domu vlastnil zbraň legálně.

 

Exekutor vnikl do domu násilím vylomením dveřního zámku a poškozením dveří.

 

Exekutor vnikl do domu bez vědomí majitele domu.

 

Exekutor vnikl do domu bez přítomnosti policie.

 

Dlužník neměl v nemovitosti žádný majetek, veškerý majetek patřil majiteli domu.

 

Trvalé bydliště dlužníka bylo na obecním úřadě.

 

 

 

   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Králík | středa 23.2.2011 7:02 | karma článku: 47,41 | přečteno: 35209x