Rusnokova vláda vydrží do řádných voleb v roce 2014

Žádná skutečná koaliční 101 neexistuje. Osobně nevěřím tomu, že se najde 120 odvážných poslanců, kteří se dobrovolně rozpustí. Na půdě sněmovny se spíše najde pragmatická 106, která bude tolerovat úřednickou vládu do řádných voleb.

Považuji za politickou aroganci a drzost současných Kalousků umělé prodlužování života současné vlády, kterou podporuje necelých 10% veřejnosti. Ústavně a politicky nejpoctivější je vypsání nových parlamentních voleb. Nadcházející dny a týdny v praxi ukáží, jak jednotlivé politické strany se k této nové výzvě postaví.

Zeman před prezidentskou volbou řekl, že nepodpoří vládu, která se bude opírat o podporu přeběhlíků. Současné kroky prezidenta, jsou jenom naplněním jeho slibů. Česká republika má přímo zvoleného prezidenta, který se chová v rámci ústavního pořádku. Politici si budou muset zvyknout na mnohem silnější hlas z hradu.

Strašení rozpočtovou nejistotou a oslabením pozice České republiky v zahraničí je zcela falešné a prázdné. Na tvářích celé řady politiků je vidět jejich panická hrůza z toho, že budou muset opustit svá ministerská křesla. Každému trochu rozumnému člověku musí být jasné, že stávající koalici již nejde o žádné programové otázky, ale o pouhé přežití pod heslem "každý den dobrý".

Vlády přicházejí a odcházejí. Život obyčejných lidí jde dál. Demokratické volby jsou posílením demokracie.

Autor: Jan Králík | úterý 25.6.2013 17:48 | karma článku: 29,23 | přečteno: 899x