Politika nedotknutelných musí skončit

„Politika by se měla odebrat z rukou pánů v kuklách a vrátit politikům,“ prohlásil exprezident Klaus v reakci na zatýkání politických špiček. Tento výrok sice nevybočuje z toho, na co jsme si u něho za posledních více než 20 let zvykli jako je: cynismus, arogance či nadřazenost, přesto je něčím výjimečný.

Z jeho slov je cítit notná dávka panické hrůzy, že naše elita národa, která až doposud držela opratě nad policií, státními zástupci a částečně i soudci, ztratila svůj mocenský nástroj k NEDOTKNUTELNOSTI.

Á propó, Václave, proč křičíš až teprve dnes? Cožpak David Rath nebyl politik, pro kterého si došli páni v kuklách? Aha, promiň, ten vlastně nepatřil do Tvých řad.

„My jsme politici, kdo je víc?“, platilo ještě donedávna, zákon, nezákon. Zákony byly jen pro tu lúzu dole, jak nás často naši volení zástupci ve svých kuloárech nazývali, protože tam nahoře platila zcela jiná pravidla; pravidla založená na penězích, majetkovém prospěchu a elitářství. A najednou je všechno jinak. „Neberte nám naše hračky,“ chápu vzkaz Klause adresovaný Útvaru odhalování organizovaného zločinu.

Jako jeden z mála si moc dobře uvědomuje, kam až může vyšetřování léta přehlížených zločinů našich nejvyšších představitelů dojít. A jestli páni v kuklách budou mít dostatek času a síly dotáhnout celou sérii kauz dokonce, a já pevně doufám, že ano, pak nás čeká celá plejáda zatýkání NEDOTKNUTELNÝCH.

Na závěr si dovolím, Václave, opravit Tvůj citát: „Politika by se měla odebrat z rukou gaunerů v rukavičkách a vrátit politikům.“ 

Psáno pro DENIK.CZ 

Autor: Jan Králík | úterý 18.6.2013 14:03 | karma článku: 32,39 | přečteno: 1265x