Osobní přítel Hitlera je stále čestným občanem města Králíky

Konrad Henlein je stále čestným občanem města Králíky. Vedení radnice v Králíkách se svého čestného občana rozhodně nevzdá.

Občanské sdružení PATRIOT CZ, přišlo v roce 2007 s návrhem na odejmutí čestného občanství K. Henleinovi. Zastupitelstvo města, tento návrh, smetlo širokou koaliční většinou ze stolu.

Dne 22. června rozhodlo Zastupitelstvo města Domažlic o odejmutí čestného občanství panu Gottwaldovi a Stalinovi. A přidalo, tak další zápis do kroniky města.

„Historii nepřepisujeme, nepolemizujeme s tím, že v letech 1945 a 1948 tito lidé čestně občanství obdrželi. Nebudeme vytrhávat listy z kroniky a pamětní knihy a nebudeme se tvářit, že se tyto události neudály. Udály se. Vyjadřujeme dnes své stanovisko, domnívám se, že by tyto dvě osoby čestnými občany být neměly a měli bychom je odejmout," shrnul stanovisko rady města místostarosta Novák. Zdroj: http://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/gottwald

Zastupitelstvo města Králíky se v roce 2007 za svého čestného občana postavilo.

 „Problematikou kontroverzních čestných občanství se zastupitelstvo města Králíky zabývalo a přijalo příslušné usnesení. Čestná občanství jsou pro nás zápisem v městské kronice svědčícím o době, o městě, o jeho obyvatelích a jejich názorech. Přesto, že některá z nich považujeme z dnešního pohledu za nesprávná, listy z kroniky vytrhávat nechceme, naopak, je chceme zachovat“. Zdroj: http://orlicky.denik.cz/zpravy_region/henlein20080116.html

Rozhodně nikdo nechtěl vytrhávat listy z kroniky, ale pouze přidat další zápis.

Je nepřijatelné, aby člověk, který byl symbolem zla, násilí a teroru byl v roce 2007 čestným občanem města,“ uvedl Jan Králík, předseda občanského sdružení Patriot.cz.
Zdroj: http://orlicky.denik.cz/zpravy_region/henlein20071107.html

Současné složení zastupitelstva města je hodně podobné tomu z roku 2007, tak osobně neuvažuji o tom, že bych opakoval svůj návrh na odejmutí čestného občanství člověku, který pomáhal rozvrátit Československou republiku a byl oblíbencem Adolfa Hitlera.

Konrad Henlein zůstane v kronice města Králíky zapsán jako jeho čestný občan.

Můžeme s tím nesouhlasit, může se nám to nelíbit, ale to je vše, co s tím můžeme dělat.

Bolševici nemohou stále řídit česká města. Jednou přijde skutečná změna!

 

Psáno pro Eportal.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Králík | středa 29.6.2016 6:35 | karma článku: 21,49 | přečteno: 864x