Nepřítel Dopravního podniku hl. m. Prahy: zhrzelý Králík

Musím poděkovat tiskové mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy Iloně Vysoudilové, že mě nebývale proslavila v rámci největšího pražského zaměstnavatele.

Na titulní stranu vnitropodnikové sítě umístila tiskovou zprávu, kde mě za článek před pár dny umístěný na tomto blogu jemně, leč velmi důkladně poplivala. Jen těžko se vyrovnávám s takovou náhlou popularitou. V glose Arogance moci manažerů DP Praha jsem si dovolil zkritizovat chování manažera Jana Šurovského, který ač v Dopravním podniku běží nákladná kampaň za dodržování předpisů, sám předpisy bezprecedentně porušoval, když poskytoval televiznímu štábu České televize rozhovor přímo při řízení tramvaje linky č. 3.  

Z reakce tiskové mluvčí jsem se dověděl, že natáčení probíhalo za plného vědomí a přítomnosti zástupců tiskového oddělení. Povolení prý bylo vydáno dispečinkem, dopravním a bezpečnostním útvarem. Je bezpochyby působivé, že se při akci nikdo nenacházel v bezvědomí či v deliriu, ale ani jeden z útvarů, který Vysoudilová jmenuje, nemá sebemenší právo měnit nebo obcházet předpisy. Veškeré záběry z jízdy měly být pořízeny na konečné a bez cestujících. S velkými rozpaky vstřebávám, co se všechno od nedávných personálních změn na tiskovém oddělení považuje v pražské tramvajové síti za konečnou. Má-li být obratiště obhajobou, proč vlastně o nic nešlo, pak se tramvaje v těchto místech asi neřídí, ale jen krmí senem...  

Opravdu nevím, kam na ty neuvěřitelné výrazy blonďatá mluvčí chodí, ale prý jsem zhrzelý Králík. Pravidla českého pravopisu takové neotřelé adjektivum neznají a ani slovník cizích slov mi vysvětlení najít nedokázal. Ještě jsem s touto ženou neměl tu osobní čest, ale ze způsobu jejího vyjadřování soudím, že se jedná o velmi kreativní osobnost. Mezi obdivuhodné umění tiskového oddělení, které nedlouho řídí, patří řada zajímavých vychytávek. Low-Entry autobusy vydává za 100% nízkopodlažní a na Čechovo náměstí posílá cestující do Modřan.

Zpráva Vysoudilové vrcholí úvahou, zda můj článek nesouvisí s vyřizováním historických účtů nebo pouhou snahou očernit bývalého zaměstnavatele. Chtěl bych tiskovou mluvčí ujistit, že jsem z Dopravního podniku hl. m. Prahy odešel před mnoha lety, na vlastní žádost a nepotřebuji si s nikým vyřizovat žádné účty. Jestli někdo očerňuje Dopravní podnik hl. m. Prahy, pak ten, kdo vědomě porušuje právní předpisy, toto jednání obhajuje a dělá z něho cnost.

Pochopte, že v době, kdy také z mých peněz daňového poplatníka Dopravní podnik hl. m. Prahy financuje kontroverzní kampaň za zvýšení kázně řidičů MHD, mám právo nebýt lhostejný k chování vrcholového manažera, který sám v roli tramvajáka nedbá na bezpečnost drážního provozu.

 

Autor: Jan Králík | středa 24.8.2011 7:41 | karma článku: 18,64 | přečteno: 1441x