Moskva by měla začít humanitárně bombardovat Kyjev

Prezident Porošenko ztratil morální právo být prezidentem všech občanů Ukrajiny. Zapojení tanků a bombardérů do bojů na Donbase, rozhodně není možno považovat za protiteroristickou operaci, ale jednoznačně se jedná o vyhlášení války vlastnímu obyvatelstvu. Pod heslem „Buď se vzdáte, nebo vás zničíme“.

Evropa nemůže mlčet! Na Ukrajině je v pohybu několik desítek tisíc uprchlíků, kteří nemají kam jít. Humanitární katastrofa v přímém přenosu. Dnes válčí Porošenko na východě, ale zítra může začít válčit třeba na jihu. Slovensko se chtělo odtrhnout od Československa, tak vyhlásilo samostatnost. Praha na Žilinu žádné tanky neposlala. Kosovo chtělo samostatnost, tak začalo vést gerilovou válku se Srbskem. UCK se stala hrdinskou organizací, která bojovala za právo na sebeurčení. Kosovo má právo na sebeurčení, tak proč nemůže mít stejné právo DONBAS?

Srbská armáda bojovala, proti drogovým teroristům z Kosova. Mezinárodní společenství došlo k závěru, že tento postup vlády je zločinný. Následovalo „humanitární bombardování“, aby se podpořil mírový proces na Balkáně. Někomu se to může zdát, jako protimluv, ale je třeba si trochu oprášit paměť a vzpomenout na tehdejší oficiální propagandu.

Podle stejného scénáře, by v současné době měla Moskva začít „humanitárně“ bombardovat Kyjev. Právo národů na sebeurčení musí být nedělitelné. Nebo má snad mezinárodní společenství několik „metrů“ na lidská a mezinárodní práva…

 

Psáno pro ePortal.cz

Autor: Jan Králík | čtvrtek 3.7.2014 8:47 | karma článku: 30,53 | přečteno: 1127x