Moderní otrokářská společnost

Na financování zdravotnictví a zdravotní péče odvádí zaměstnavatelé i zaměstnanci významné procento svých příjmů. Za návštěvu lékaře se platí znovu, za pobyt v nemocnici se platí znovu, obtížně poživatelnou stravu při pobytu v nemocnici rozkrádá personál, za léky se platí znovu. Nemocenská se vyplácí v nedostatečné výši nebo se nevyplácí vůbec. Dodržování léčebného režimu kontroluje zaměstnavatel, najaté agentury a státní správa. Na financování důchodů odvádí zaměstnavatelé i zaměstnanci významné procento svých příjmů. Z důchodu se nedá důstojně žít a platit základní potřeby. Věk odchodu do důchodu je nastaven na 70 let. Zaměstnanci pracující v náročných povoláních (horníci, lékaři, piloti, nebo profesionální řidiči) ztrácejí po téměř celoživotní těžké práci zdravotní způsobilost k výkonu své práce 10 let před odchodem do důchodu. Jsou pro své stáří neupotřebitelní a s podlomeným zdravím zůstávají bez možnosti uplatnění na trhu práce. Na pozemních komunikacích jsou rozmisťovány úsekové měřiče rychlosti, které neměří rychlosti, ale zaznamenávají obrazový materiál při průjezdu každého vozidla, v noci pomocí nejmodernějších infračervených kamer. Kamery mají vysoké rozlišení s možností identifikovat obličeje. Propojené městské kamerové systémy dokáží sledovat pohyb vozidla v reálném čase. Mýtné brány archivují průjezd vozidel s detekcí všech mobilních telefonů ve vozidle.

V podzemní dráze se pod hrozbou teroristického útoku instalují kamery monitorující pohyb osob podle obličejů. K odbavování cestujících ve veřejné dopravě se používá elektronických čipových karet, jejichž vydání je podmíněno odevzdáním všech osobních údajů žadatele. Citlivé informace na kartě nejsou dostatečně chráněny proti bezkontaktnímu zcizení nežádoucí osobou.

Mobilní operátoři archivují informace o svých klientech. Zpětně lze dohledat kdo, komu, kdy volal nebo kdo, komu, kdy posílal textovou zprávu. Dále lze zjistit okamžitou polohu majitele mobilu v čase i v prostoru řadu měsíců nazpět. Společnost se pak baví telefonními odposlechy v divadlech. Současně probíhá e-mailová lustrace včetně archivace navštívených internetových adres uživatelů.

Nejvyšší představitelé státu zpochybňují rozhodnutí ústavního soudu a při tom sami vědomě ignorují základní, ústavou dané, normy. Z politiky se stává neregulovaný byznys. Bezpečnostní agentury pronikají do vlády a uplatňují zde své zpravodajské metody za pomoci špičkové a běžně nedostupné techniky. Udržení politické moci za každou cenu je nadřazeno efektivnímu řízení státu.

Zbídačené obyvatelstvo zatížené neúměrnými daněmi, množstvím regulačních poplatků a široko daleko nejvyššími cenami za energie, dopravu, bankovní služby, služby telefonních operátorů nebo potraviny se topí v exekučních příkazech. Exekutoři pracující podle podnikatelského plánu s cílem kumulovat zisk disponují většími pravomocemi než soudci, policie nebo státní zástupci. Vstupují samozvaně na pozemky a do nemovitostí nevinných občanů, kde si odnesou, co se jim líbí, bez hrozby sankcí.

Autor: Jan Králík | pondělí 9.5.2011 7:10 | karma článku: 33,30 | přečteno: 2198x