Kváč nechce být na stejné listině jako Henlein

Předsednictvo Občanského sdružení PATRIOT CZ, na svém pravidelném zasedání dne 10.  09.  2016 navrhlo, pana Ing. Miroslava Kváče na udělení ocenění “Čestný občan města Králíky“.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat „Rozhodně nemám zájem být na stejné listině jako válečný zločinec Konrád Henlein a důstojníci okupační sovětské armády, proti kterým jsem se v roce 1968 rozhodně postavil“, řekl trenér Miroslav Kváč. A rozhodným hlasem dodal “Děkuji, ale nechci“.

Předsednictvo Občanského sdružení PATRIOT CZ si velice váží práce a vlasteneckých postojů pana trenéra Miroslava Kváče a jeho nesouhlasu s nominací rozumí.

Místopředseda sdružení pan Martin Králík k tomu pouze dodává „Rozhodně není chybou občanského sdružení, že válečný zločinec a z dnešního pohledu terorista Konrád Henlein je stále čestným občanem města Králíky. Občanské sdružení PATRIOT CZ již v roce 2007 usilovalo o odnětí čestného občanství této skvrně české historie, ale místní zastupitelé se většinově postavili, proti tomuto návrhu a našemu předsedovi neumožnili, ani vystoupit na jednání zastupitelstva. Starostka města, tehdy vykřikovala, že nechce vytrhávat listy z kroniky. Rozhodně nešlo o nějaké přepisování dějin nebo vytrhávání listů, ale ve skutečnosti šlo pouze o to, přidat další záznam do kroniky města Králíky. Jenom na okraj mohu uvést, že v Domažlicích, s tím zastupitelstvo žádný problém nemělo“.

Miroslav Kváč si úctu slušných lidí rozhodně zaslouží, proto budeme hledat další způsob, který by dostatečně ocenil jeho zásluhy o stát a rozvoj demokracie v České republice.

Psáno pro Orlickytydenik.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Králík | neděle 11.9.2016 13:20 | karma článku: 16,52 | přečteno: 473x