Kajínka nechají v kriminále raději chcípnout

Prezident Miloš Zeman ztratil důvěru v Nejvyšší soud ČR. Občané ztrácejí důvěru v politiku a politiky. Česká justice nechá Kajínka v kriminále raději umřít, než aby mu umožnila obnovu procesu.

Ve shora označené věci je tolik nejasností a pochybností, že obnova procesu je podle mého názoru jediné možné řešení, které může tyto pochybnosti vyvrátit. Bohužel mám poměrně významnou obavu, že v podmínkách české justiční mafie není žádný zájem se nějaké pravdy dobrat. Závažnost situace v české justici dokládá i informace z výroční zprávy naší zpravodajské služby, která má na starosti vnitřní bezpečnost.

Podle tajné služby je totiž justice zatížená korupcí, vynášením citlivých informací, pochybnými kontakty do podsvětí nebo liknavostí jejích vrcholných představitelů.

Nezvykle ostře pak kritizuje i špičky soudní soustavy: „Řádný výkon justice byl v některých regionech vážně narušen nedostatečným výkonem funkce ze strany některých předsedů krajských soudů, což mimo jiné umožnilo podřízeným soudcům pokračovat v manipulacích i insolvenčními řízeními.“

Problém pak podle zpravodajských důstojníků představuje i bezpečnostní nespolehlivost některých soudců nebo žalobců. „BIS zaznamenala kontakty představitelů justice na osoby z kriminálního prostředí či existenci klientelistických vazeb, které mohou závažným způsobem ovlivnit průběh soudního řízení,“ varuje tajná služba.

Kromě případu Kájínek mohu uvést i další justiční zločin. V roce 2002 se řešil civilní spor u Okresního soudu v Prachaticích, kde byla hlavní postavou soudkyně JUDr. Iveta Tichá. Tato označená soudkyně zcela zmanipulovala v nalézacím řízení výpověď svědkyně Mičanové. Na této výpovědi se dá jednoznačně prokázat, že není důležité, co svědek vypovídá, ale co je nakonec zaprotokolováno ve spise. Pro úplnost je třeba uvést, že ze spisu se ztratily některé důležité listinné důkazy a jiné listiny raději ani neměly pořadové číslo. Pouze na okraj bych snad jen uvedl, že vlastní rozsudek vyhlašovala soudkyně v době, kdy podle pracovnice soudu čerpala volno za účelem ošetřování člena rodiny. O vyhlášení rozsudku neudělala žádný záznam do spisu a nahrávka se rovněž nenašla. Z věřitele udělala dlužníka. Zn. Snadno a rychle. Justiční zločin JUDr. Tiché je po odvolacím řízení pravomocný a vykonatelný. (v případě potřeby mám k dispozici sp. zn.)

Je zcela zřejmé, že těchto odhalených justičních zločinů bude přibývat. Vzhledem k narůstající radikalizaci ve společnosti se může lehce stát, že z justičního zločinu se brzo stane justiční vražda. Trpělivost občanů rozhodně není bezmezná. Soudy se svojí vrozenou arogancí a pohrdáním právem mohou přivést celou řadu občanů do beznadějné situace. Ve své podstatě se jedná o významné bezpečnostní riziko, které v současné době „bublá pod pokličkou“.  

 

Autor: Jan Králík | pondělí 26.8.2013 10:36 | karma článku: 18,03 | přečteno: 593x