Justiční mafie v akci aneb korupci si rozvracet nedáme

Nejvyšší soud zastavil trestní stíhání tří poslanců obviněných v souvislosti s politickou korupcí. Trestná činnost spáchána na půdě parlamentu není trestným činem. Velká justiční revoluce skončila dřív, než začala. Justiční a politická mafie se rychle oklepala z policejního zákroku a přešla do protiútoku. Nemohla dopustit dlouhou nejistotu, kdo bude další.

Podle mého názoru se jedná o jasné sdělení občanské veřejnosti, politickou korupci si kriminalizovat nedáme. Občané koukejte platit daně a nejlépe i na příští rok a hlavně držte hubu nebo Vám zvýšíme daně. Sledujte slevy v supermarketu a příběh bývalé zpěvačky, zda nemá náhodou obráceně plavky …

Rozhodnutí soudu bude mít velké demoralizující dopady do samotné policie a zvýší nedůvěru občanů k rozhodování „nezávislých“ soudů. Policie může honit pouze kapsáře a drobné zlodějíčky na velké ryby může zapomenout. V této souvislosti je třeba vzpomenout na nadčasová slova soudce Šota, který řekl, „ spravedlnost se zastavila před branou parlamentu a trestná činnost je od určitého společenského postavení nepostižitelná“.

Demokracie je v krizi. Zítra se poslanci nerozpustí a budou nadále vytvářet pocit své důležitosti. Společnost se radikalizuje a další měsíce mohou přinést ještě celou řadu překvapení.

Autor: Jan Králík | úterý 16.7.2013 20:11 | karma článku: 38,66 | přečteno: 2061x