Jen blbněte a komunisté vyhrají volby

Jasně, s kým si myslíš, že mluvíš ty čůráku?! Promiňte, ale asi to trochu přeháníte. Pozorný čtenář určitě poznal ukázku z přepisu telefonického rozhovoru pana ministra financí Kalouska a pana poslance Skokana (VV).

Rozhovor, který spíše připomínal výkřiky dvou opilců ve IV. cenové skupině, se bohužel odehrál mezi dvěma ústavními činiteli České republiky. Politická kultura se u nás propadla na samé dno „politické žumpy“. Možná to začalo zdviženým prostředníčkem, možná již mnohem dříve, ale to co se děje v poslední době překračuje všechny meze. Slušným lidem se z toho chce zvracet.

Nekončící boj státních zástupců, korupce v justici, politizace policie, nekontrolovatelné řádění exekutorů, korupce v politice, uplácení a vydíraní politiků, odposlechy kam se podíváš, rozkrádání veřejných prostředků z regionálních operačních programů téměř v přímém přenosu televizních kamer, narůstající agresivita pachatelů trestné činnosti, stagnující ekonomika a celkově „blbá“ nálada ve společnosti, tak to je ve stručnosti obraz naší „demokratické“ společnosti po více než dvaceti letech od posledních významných společenských změn.

A komunisté se smějí a připravují na volby. V jejich terminologii bychom mohli najít termín na rozhodující politické střetnutí. KSČM si udržela vlastní organizační strukturu, má věrné voliče, které mohou podpořit nespokojení občané. Lidé jsou naštvaní a roste napětí ve společnosti. Pro komunisty ideální podmínky pro jejich politickou práci. Společnost prahne po silných vůdcích a srozumitelných řešeních. Nemusím snad vůbec připomínat, že současné politické elity mají k vůdcovství hodně daleko. Poslední výrazné osobnosti na české politické scéně jsou již dávno v propadlišti dějin. Jedinou slabou stránkou komunistů je jejich vlastní politická neschopnost a vnitřní politická korupce.

Kalousek a spol. by měl co nejdříve odejít z veřejného politického života. Bohužel jeho poslední výroky a způsob jednání naznačují, že se bude držet do poslední chvíle. Jeho výraz v obličeji napovídá, že v současné době mu jde skutečně o holé přežití. Tato situace jenom nahrává společenské radikalizaci a výsledek si může domyslet každý sám.

Přestaňte blbnout a začněte něco rozumného dělat nebo …

Autor: Jan Králík | neděle 15.7.2012 7:42 | karma článku: 27,10 | přečteno: 1665x