Dejme dětem Vánoce bez reklamy

Z temně modrých mraků, zahalených závojem noci, se nám na střechy našich domů sypou první sněhové vločky a mrazivá rána nás upozorňují na příchod nejhezčích svátků v roce.

Hlasatelky patří na obrazovky televize veřejné služby, alespoň o vánocích. Vánoce nemohou být jenom o komerci. Štědrý den je především svátkem radosti, lásky a štěstí!

Každý z nás nemůže dát dětem drahé dárky pod stromeček, ale většina z nás může dětem připravit hezké svátky. K této atmosféře by podle mého názoru mohla přispět i média. Televize určitě dokáže zpříjemnit dny volna zajímavým programem, ale rovněž by mohla ukázat „lidský rozměr“ svátečního vysílání. Osobně považuji za zločin, když Popelka nazouvá střevíček a do toho pronikne reklama na prací prášky. Štědrý den bez reklamy na komerční televizi. Krásný dárek pod stromeček pro všechny lidi dobré vůle.

Rozsvícený stromeček, plno dárku, vonící cukroví, na stole vánoční kapr se salátem a do této hezké, uvolněné atmosféry uvede „živá“ hlasatelka Iveta Toušlová pohádku na hezký večer.

Pokud chcete podpořit projekt „Vánoce bez reklamy“, tak pište ředitelům komerčních médií. Pokud si přejete „vánoční hlasatelky“, tak se obracejte přímo na generálního ředitele ČT.

Naše děti a vnoučata si zaslouží prožít skutečnou atmosféru Vánoc, ale bohužel opět budou čelit potokům menstruační krve (modré). Reklamní byznys se již tradičně stane vítězem adventní doby.

Zkusme společně vrátit vánočním svátkům jejich duchovní a lidský rozměr.

Autor: Jan Králík | neděle 22.11.2015 9:18 | karma článku: 17,49 | přečteno: 298x