Cikánské mlátičky v metru jsou jen výtržníci

Policejní síly se přesunuly na Šluknovsko a v pražském metru cikánské mlátičky brutálně napadají náhodně vybrané cestující.

Nedávno jsme se dozvěděli, jak cikánský hromotluk málem ubyl pasažéra, který upozornil jiné cestující na to, že je obírají cikánské kapsářky. Teď policie, a opět s několikaměsíčním zpožděním uvolnila záběry, jak cikánští svalovci v mnohonásobné přesile bezhlavě kopou do dvou mladíků, kteří se provinili jen tím, že cestovali metrem. Jeden z mladíků skončil v nemocnici a bojoval několik týdnů o život v umělém spánku a vyživován hadičkami. Následky si ponese celý život.

Přestože se nabízí paralela s bezprecedentním vítkovským útokem na Natálku Kudrikovou a její rodinu, policie v případě pražských gaunerů hovoří jen o výtržnících. Rozdílný metr v přístupu policie, ať už jde o způsob zveřejňování kauzy či o trestní kvalifikaci odsouzeníhodného skutku, jasně dokládá rasismus naruby. Jestliže orgány státní a výkonné moci budou takto nadále pokračovat, napětí ve společnosti jen poroste.

Doufám, že skutek bude, podobně jako ve vítkovské kauze, exemplárně potrestán.

 

Autor: Jan Králík | středa 9.11.2011 19:47 | karma článku: 38,40 | přečteno: 2268x