Cikáni si zaslouží vlastní stát

Zadlužené Řecko by mohlo pomoci. Slunné počasí, písčité pláže, klídek, pohoda, sociální dávky až domů. Ideální romský ostrovní stát (demokratický).

Židé mají vlastní stát. Cikáni zatím ne. To je podle mého názoru velká chyba. Rómové si vlastní stát určitě zaslouží. Dlouhá desetiletí ukázala, že vzájemné soužití s většinovou komunitou jsou významnou měrou problematická. Poslední vývoj ukázal, že ani vyspělé a ekonomicky silné státy je nechtějí. Kanada nám kvůli několika desítkám Romů, kteří požádali o azyl dokonce zavedla diskriminační víza. 

Kanadská víza pro Českou republiku jsou velkou ostudou celé EU. Osobně to považuji za selhání zahraniční politiky EU. V tomto případě jednoznačně selhal prvek solidarity na kterém se evropská intergace buduje. Nedovedu si představit, že podobný krok by si Kanada dovolila bez předchozího diplomatického "projednání" s celou řadou velkých evropských států. Musíme si přiznat, že ostatní se na nás vykašlali. Pokud by EU byla jednotná a pohrozila Kanadě zavedením víz, tak by si to určitě nedovolila.

Francie deportovala problematické "Romy" zpět do Rumunska. Většina problematických Romů v ČR pochází ze Slovenska, ale jejich deportace na Slovensko je dost nereálná. Česká republika zatím na Slovensko poslala pouze své "lékaře" a to jenom dočasně.

České Romy není zatím kam deportovat. Tento stav je dlouhodobě neudržitelný. Hospodské rvačky mačetou není možné tolerovat. Sociální úplatkářství není řešení a stát si ho nemůže dovolit. Cikáni nás už stáli jenom na sociálních dávkách miliardy. Buď se budou přirozeně intergovat do většinové společnosti nebo musí odejít. Zákony a pravidla hry musí platit pro všechny.

Autor: Jan Králík | pátek 9.12.2011 8:11 | karma článku: 38,07 | přečteno: 2655x