Česko rájem prostituce

Prostituce není trestná, protože se většina našich politiků tváří, že to není větší problém. Kuplířství trestné je. Propagace, inzerce erotických služeb trestná není. Jaký je rozdíl mezi kořistěním z prostituce ve formě organizování nebo inzerování?

V poslední době můžeme být svědky toho, jak tiskový mluvčí ÚOOZ seznamuje veřejnost s úspěchy tohoto elitního policejního útvaru v oblasti boje s organizovanou prostitucí. V krátkém časovém úseku tento útvar realizoval dvě akce zaměřené proti kuplířům. O tom posledním případu se dá říci, že spíše proti kuplířkám. Když z deseti zadržených bylo devět žen a pouze jeden muž! Podle dosavadních zjištění pracovaly sexuální pracovnice téměř po celém světě. Svoji činnost vykonávaly na základě dobrovolnosti jako hostesky. V tom je tento případ složitější. V této souvislosti je třeba připomenout, co se vlastně rozumí pod pojmem kuplířství. Na toto protiprávní jednání pamatuje ustanovení § 189 odst.1-4 zákona č. 40/2009 Sb., ve kterém se píše, kdo jiného přiměje, zjedná, najme, zláká nebo svede k provozování prostituce, nebo kořistí z prostituce provozované jiným bude potrestán odnětím svobody …

Pokud shora uvedená slova přeložím do lidské mluvy, tak se jedná o určitého dispečera (zprostředkovatele) sexuálních služeb. U nás v současné době není vlastní provozování prostituce trestné. Naše společnost se tváří, že tento problém neexistuje. Případně, že jí provozuje několik špinavých prostitutek stojících u silnice. Hlavní starostí obcí je, aby nestály moc blízko u školy. Prostituce tady existuje a po roce 1989 s přílivem zahraničních turistů a rozvojem podnikání zaznamenala nebývalý rozmach.

Prostituce je klasickým příkladem nabídky a poptávky. Tedy tradičním projevem znaků tržní společnosti. Prostituce není typicky ženským řemeslem, ale v poslední době se jí věnují poměrně úspěšně i muži. Ceny za erotické služby jsou již poměrně přijatelné. Podle dostupných údajů se této činnosti v ČR věnuje cca. 30.000 lidí. Jedná se o velice pestrou směsici osobností (studentky, nezaměstnaní, cizinky, vdané ženy, modelky, atd.).

V současné době brání legalizaci prostituce v ČR údajné mezinárodní úmluvy. Podle mého názoru je kouření škodlivější než sex za úplatu. Kouření škodí zdraví, a přesto je legální a ještě zdaněno. Prostituce by měla být povolena a rovněž zdaněna. Po přečtení těchto řádek si dovedu představit výkřiky určitých politiků o tom, jak by si prostituti vedli knihu zákazníků a další vtipné poznámky. Samozřejmě by se jednalo o paušální daň. Uvedu konkrétní příklad.  Provozovatel této činnosti by platil 50.000,- Kč ročně paušální daň, což by mohlo přinést do státního rozpočtu přes jednu miliardu korun. Můžeme si lehce dopočítat, o kolik peněz jsme přišli za posledních 20 let.

Podmínkou pro udělení živnosti na „rehabilitační masáže“ by bylo dosažení věku 18 let, zdravotní způsobilost a zaplacení daně.

 

Autor: Jan Králík | pondělí 6.6.2011 7:13 | karma článku: 15,14 | přečteno: 1941x