Anglie zradila v roce 1938 i v roce 2016

Velká Británie zradila hodnoty evropské demokracie a integrace v roce 1938. A bohužel i v roce 2016 podlehla německému vůdci v sukních, tedy spíše opět v kalhotech.

Jediný ministr britské vlády si zaslouží úctu občanů, kteří se chtěli postavit A. Hitlerovi.

Vzdávám se mnohého. Svého milovaného úřadu, práce, která mne naplňovala, a kolegů a přátel, na něž jsem byl hrdý. Možná jsem si zničil politickou kariéru. Ale to všechno je nepodstatné; uchoval jsem si něco, co má pro mne osobně nesmírnou cenu – mohu chodit s hlavou vzpřímenou.“ Těmito slovy zakončil 3. října 1938 svůj rezignační projev v Dolní sněmovně britského parlamentu ministr námořnictva Alfred Duff Cooper.

Rumunsko prokázalo větší odhodlání, postavit se zlu, než tehdejší evropské velmoci.

Dne 29. září 1938 v Mnichově došlo ke zradě svobody a demokracie. Hitler dostal volnou ruku k ovládnutí Československé republiky. Anglie a Francie se tragicky podepsaly pod nacistický diktát. Převládl strach nad tím, že na Paříž a Londýn budou padat zápalné bomby.

Tento historický postoj velmocí, které jednoznačně upřednostnily vlastní zájmy nad evropskou bezpečnostní a dodržením smluvních závazků je obrovským poučením i pro současnost. V dnešní době sice nehrozí, že by do ČR vjela kolona německých tanků, protože po roce 1989 stačilo poslat do Prahy několik bankéřů a Němci stejně dostali, co chtěli.

O Mnichovské dohodě toho bylo již v minulosti napsáno hodně, ale poměrně malá pozornost byla věnována samotným příčinám krize třicátých let. Sudetští němci, organizování v SdP pod vedením K. Henleina a K. H. Franka se významnou měrou podíleli na násilí a vraždění v českém pohraničí v roce 1938. Dne 12. září 1938 došlo dokonce k pokusu o ozbrojené povstání. Z dnešního pohledu by se jednalo o terorismus a vlastizradu. Ozbrojení náckové rozhodně, nebyla žádná dobrosrdečná partička mladých kluků. Konrád Henlein je stále čestným občanem města Králíky. V roce 2007 jsem podal návrh na zrušení čestného občanství. Zastupitelstvo města Králíky můj návrh zamítlo. „Revize udělených čestných občanství ale není namístě," řekla starostka městečka na Orlickoústecku Jana Ponocná. /zdroj.idnes.cz/

Při obraně svobodného Československa zahynuli tisíce vlastenců, na které by současná a budoucí společnost neměla nikdy zapomenout. Čest jejich památce.

V současném prostředí EU a NATO, ale můžeme sledovat jiné věci. Média nám systematicky vyplachují hlavu a kriminalizují každého, kdo jen trochu projeví jiný názor. V dnešní době, mít vlastní názor, je téměř zločin. Evropská unie začíná připomínat Sovětský svaz v době studené války a jako mocenský nástroj slouží propaganda, která si nezadá s tím, čím nás krmili komunisté v Rudém Právu. Vydírání, které přichází z německé strany, značí animozitu celého německého vládnutí. Německu, ale především Merkelové evidentně proudí voda do bot, snaží se odvést pozornost kritikou zemí, které se k problému migrace postavily čelem.  

Poslední sešlost evropských špiček opět prokázala, že diktát Německa dominuje celému současnému dění v Evropě. Francie opět zradila základní principy evropské integrace. Názory menších států nejsou vůbec důležité. A v současnosti stačí, když se spolu domluví Berlín a Paříž! Kvóty prostě budou. Tento přístup regionálních velmocí nahrává nástupu radikálních politických uskupení. Stačí se podívat do sousedního Rakouska na poslední výsledky voleb, Svobodní 30%!

Skutečně chceme, takovou budoucnost Evropy?

 

 

 

 

Autor: Jan Králík | neděle 23.10.2016 12:50 | karma článku: 24,10 | přečteno: 956x