Narozeniny Václava Klause - Antiklausovci opět šíří nesmysly

Na dnešní den připadají 70. narozeniny prezidenta republiky Václava Klause. S nadsázkou lze říci, že nebýt čtvrteční stávky, stala by se oslava Klausova jubilea hlavní událostí týdne. Média po celý týden rekapitulují Klausův život - zejména ten politický. Při čtení novinových článků jsem leckdy zaváhal, zda je to opravdu myšleno vážně, nebo zda se jedná o nepovedený vtip. Lidové noviny v tomto týdnu připravily seriál o Václavu Klausovi. Mladá front dnes přispěla svou troškou do mlýna například sepsáním 70 výroků prezidenta republiky. Oba deníky se ale snaží Václava Klause vykreslit jako politika s extrémními názory a zpochybňují jeho přínos České republice. Pokusím se tedy o vlastní pohled na dnešního oslavence, kterého považuji za největšího politika od dob Masaryka a Beneše.

Antiklausovci se dočkali a mají po čase zase svým 5 vteřin slávy. Kritika Václava Klause je jejich posláním. Nevím, co by dělali, kdyby Václav Klaus nebyl. Zřejmě by si ho museli vymyslet, aby měl jejich život vůbec nějaký smysl. Antiklausovci však s prezidentem prohrávají na plné čáře. Proto se možná jejich averze vůči hlavě státu neústále zvyšuje. Považuji za nutné uvést případy, kdy jsou zarytí odpůrci Václava Klause naprosto mimo realitu.

Transformace

Přechod z centrálně plánované ekonomiky na ekonomiku tržní proběhl úspěšně. Za to vděčíme Václavu Klausovi. Odmítáním třetích cest a různých polosocialistických nápadů pana Valtra Komárka jsme se rychle stali nejúspěšnější zemí regionu (myšleno ve srovnání s ostatními postkomunistickými státy). Představa pana Komárka, že marka bude stát řádově koruny, byla opravdu zcestná a naprosto mimo realitu. Naše transformace je ve světě povážována za úspěšnou.

Kuponová privatizace

Kuponová privatizace je všeobecně považována za neúspěšnou. Tuto myšlenku šíří jednak ti, kteří v této době neuspěli a pak ti, kteří svou představu přeměny republiky neprosadili a do dnešního dne se s tím nevyrovnali. Kuponová privatizace za sebou zanechala výrazné úspěchy. A teď nemám na mysli pouze Petra Kellnera. Každý měl možnost se zúčastnit a každý měl možnost si svobodně vybrat. Házet svůj vlastní neúspěch či svou vlastní naivitu na někoho jiného, je v naší zemi snad už tradicí, která zvláště po roce 1989 dosáhla svého vrcholu. Představa některých lidí, že vše zůstane při starém a z názvu státu jen vypadne přívlastek "socialistická", by byla tématem pro nějaký sci-fi film či seriál.

Rozdělení Československa

K poklidnému rozdělení Československa došlo díky prozíravé politice Václava Klause. Právě poklidný rozchod Čechů a Slováků je ve světě dáván za vzor. Československá cesta by jistě prospěla i Jugoslavii. Ostatně je možné, že se již brzy bude inspirovat Belgie. Řada kritiků rozdělení Československa říká, že se v roce 1992 mělo konat referendum. Nechci být prorokem, ale minimálně Slováci by se vyslovili pro rozdělení státu. Bylo to totiž poprvé v historii Slovenska, kdy tato země vycítila šanci vytvořit samostatný a demokratický stát. Ostatně pokud dnes někdo kritizuje Václava Klause za to, že rozdělil republiku, což naprosto odmítám, tak proč není pod palbou kritiky i tehdejší prezident Havel??? Václav Havel místo aktivní záchrany Československa rezignoval na funkci prezidenta.

NATO a EU

Díky politice Klausových vlád jsme se stali 12.3.1999 členy NATO. Pro zastydlé socialisty uvádím, že Zemanova vláda fungovala od léta 1998. Tudíž její zásluhy jsou vcelku zpochybnitelné. Možná je pro někoho překvapení, že to byl Václav Klaus, kdo podával českou přihlášku do EU. Evropská unie má smysl jako zóna volného obchodu. Dnešní pokusy o její federalizaci jsou cestou do pekel. Ostatně stačí připomenout Klausovy názory na euro. Realita prezidentova slova potvrzuje. Krach Řecka je neodvratitelný. Dluh ve výši 150% HPD tj.350 miliard euro je fakticky nesplatitelný. Otázkou jen je, zda Řecko zkrachuje dnes, zítra nebo za rok a o kolik se eurozóna zadluží, aby krach na vteřinu odvrátila???

Globální oteplování

Boj proti globálnímu oteplování je jeden velký byznys a jedna velká lež. Když Václav Klaus kritizoval biopaliva, mohl se Martin Bursík vzteky zbláznit a jeho Kačenka zřejmě z rozčilejí zapomněla, co je to ta biomasa. Nevíme, zda si již Kačenka vzpomněla, ale díky vědeckému výzkumu víme, že biopaliva produkují při spalování více oxidu uhličitého než spalování ropy. Navíc pěstování plodin pro biopaliva zapříčinilo nárůst cen potravin ve světě. Biopaliva byla první rána. Druhou ranou se staly uniklé informace, které veřenosti sdělily, že podklady pro katastrofické scénáře jsou upravovány tak, aby byl výsledek co nejvíce apokalyptický. Nulový přínos solárních elektráren chápou snad už všichni. Zelenisté slaví odstavení jaderných elektráren v Německu. Bohužel už zapomínají, že tyto elektrárny budou muset nahradit elektrárny uhelné. Je vidět, že zelenisté mají v ochraně planety opravdu jasno. Proto tak nesnáší Václava Klause, který jim nastavuje zrcadlo.

Přeji Václavu Klausovi vše dobré, pevné zdraví a výdrž v boji s lidskou hloupostí.

 

Autor: Jan Koucký | neděle 19.6.2011 10:00 | karma článku: 45,90 | přečteno: 10715x
  • Další články autora

Jan Koucký

Osamocený revolucionář Drahoš

25.1.2018 v 9:30 | Karma: 39,41

Jan Koucký

Struktura řeckého dluhu

26.6.2015 v 1:51 | Karma: 23,17

Jan Koucký

Nekorektní ohlédnutí za rokem 2014

30.12.2014 v 23:18 | Karma: 16,26

Jan Koucký

25 úspěšných let

17.11.2014 v 10:37 | Karma: 14,56