Skutečná opozice má jméno Bobošíková

Pražský hotel Corinthia byl v úterý 10. srpna hostem první ze série tiskových konferencí Suverenity Jany Bobošíkové, kterými Suverenita odstartovala svou kampaň pro komunální a senátní volby. Volební výsledek z parlamentních voleb považují představitelé Suverenity za zavazující a postupný proces formování jediné skutečně opoziční strany v České republice. Za opozici nepovažují ani ČSSD, která se v krajích podílí na vládě spolu s ODS. Vládní prohlášení Jana Bobošíková odmítla jako „chaotické a lživé“.

Suverenita staví 23 vlastních senátních kandidátů (ze známých jmen např. Ladislav Bátora, Jana Bobošíková, Petr Hannig, Jana Volfová či Marcel Winter), pro komunální volby sestavila kandidátky ve všech krajských a většině okresních měst. Co do počtu kandidátek za sebou nechává i takové politické strany jako jsou lidovci a Strana zelených.

V Praze je kandidátkou na primátora Jana Bobošíková, v Brně za podpory Nezávislých demokratů Šárka Kašpárková. Na postu lídra v jednom ze 7 pražských obvodů se objeví také bývalý hokejista, politický vězeň a někdejší poslanec ODS Augustin Bubník.

Prioritou pro Prahu je řešení infrastruktury a dopravní situace. Chce také reagovat na stárnutí populace a řešit neutěšený stav lůžek pro seniory. Bude bránit výprodeji národních památek. Chce řešit problém Slovanské epopeje, které považuje za velkolepé dílo a součást kulturního dědictví.

Suverenita chce být stranou pro voliče s průměrným příjmem. Odmítá zavedení povodňové daně. Nesouhlasí s neustálým obviňováním minulého režimu, neboť vina padá i na hlavu všech polistopadových reprezentací. Vicepremiér Radek John v přístupu k povodním předvádí jen pubertální alibismus. Suverenita je pro potírání arogance a vlivu ekologických fanatiků. Tvrdě vystupuje proti zájmovým skupinám, které bohatnou na předprodeji státních zakázek.

Jana Bobošíková několikrát během tiskové konference apelovala na rovný přístup veřejnoprávních médií ke všem kandidátům. Připomněla, že se nacházejí na stejné starovní čáře jako všechny ostatní subjekty. Předseda Suverenity Petr Hannig nazval Janu Bobošíkovou „nejvýraznější ženskou osobností na české politické scéně“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Kopal | středa 11.8.2010 21:48 | karma článku: 11,10 | přečteno: 1038x
  • Další články autora

Jan Kopal

Začátek nové hašlerovské tradice

2.11.2009 v 23:07 | Karma: 8,58

Jan Kopal

Nastává nová doba kamenná?

23.8.2009 v 0:59 | Karma: 13,49

Jan Kopal

Kocábův dům hrůzy

10.8.2009 v 7:01 | Karma: 10,67

Jan Kopal

Za Josefem Lesákem

3.8.2009 v 23:24 | Karma: 9,27

Jan Kopal

Jsem antikomunista a jsem na to hrdý

3.8.2009 v 7:02 | Karma: 11,01