Reakce na kampaň okolo občanského sdružení Národní domobrana

            Nepatří mezi mé oblíbené koníčky psaní reakcí na kdejakou hloupost, která se v médiích objeví ve spojitosti s mým jménem. Protentokrát však udělám výjimku. Štvavá a dezinformační kampaň začala článkem nazvaným „Extremista Kopal má nový spolek: Národní domobranu“ (http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/extremista-kopal-ma-novy-spolek-narodni-domobranu_69181.html)zveřejněným 5. července na serveru TYDEN.cz autorů značky –bou- (patrně zkratka zkrachovalého redaktora štvavého plátku Respekt pana Josefa Boušky)a redaktora Luboše Kreče. Článek byl posléze také přebrat servisem ČTK, zpravodajstvím rádia Impuls a teletextem ČT.

            Dle tohoto výplodu chorých mozků jsem zakladatelem občanského sdružení Národní domobrana a dané občanské sdružení hlásá krom pořádání teroristických akcí též zapojení Hitlerových milců do svých řad. Opravdu nevím, jak na toto uvedení pánové přišli. Občanské sdružení zakládá pan Josef Palička, kterému jsem já osobně byl nápomocen v právních aspektech této záležitosti. Toto sdružení představilo následující Programové desatero


  1. Hájit české národní zájmy.

  2. Bránit rozkrádání a tunelování majetku České republiky.

  3. Vystupovat proti omezování suverenity a svrchovanosti České republiky.

  4. Vychovávat a vést k uvědomělému vlastenectví.

  5. Podporovat tradiční model rodiny.

  6. Usilovat o sociální jistoty pro mladé rodiny a důchodce.

  7. Upozorňovat na rostoucí kriminalitu a nežádoucí přistěhovalectví.

  8. Dbát trvalosti a neměnnosti tzv. Benešových dekretů.

  9. Zamezit urážení a ponižování českého národa.

  10. Veřejně pranýřovat korupci a nekalé jednání veřejných představitelů.

            Nikde v těchto principech se nemluví o ozbrojených akcích odporu, což je navíc v rozporu se zákonem č. 83/1990 Sb. O sdružování občanů. A toto sdružení chce vyvíjet svoji činnost v souladu s právním rámcem ČR, proto také své stanovy předložilo k oficiální registraci.

            Osobně nemám nic proti jeho cílům a postulátům. Naopak je mi v době celkové úpadku národoveckého aktivismu sympatické, že se našel někdo další, kdo chce tyto aktivity v tomto směru vyvíjet. Pan Josef Palička mi dnes vyvrátil, že by s uvedeným redaktorem hovořil o zbraních a ozbrojených akcích a sám se též proti tomuto ohradil.

            Navíc jsem všechny zájemce o toto občanské sdružení vždy jasně upozornil, že jsem pouze prostředníkem a odkázal jsem je na mobilní telefon pana Josefa Paličky (728/647754). S tím, že jim všechny případné dotazy ohledně o. s. Národní domobrana sám rád zodpoví.

            Přes všechny zkreslené informace zůstávám i nadále sympatizantem tohoto nově vznikajícího občanského sdružení a budu i nadále sledovat jeho slibně se vyvíjející aktivity. Upřímně je mi líto, byly-li dezinformace dehonestující mou osobu ze strany Týdne brány vážně. Šlo jen o ničemnou a zavádějící kampaň lidí, kteří apriorně odmítají vše národní, a to včetně vlastní vlasti a národa.

Jan Kopal

V Praze dne 7. července 2007

Autor: Jan Kopal | pondělí 7.7.2008 15:26 | karma článku: 10,22 | přečteno: 675x
  • Další články autora

Jan Kopal

Začátek nové hašlerovské tradice

2.11.2009 v 23:07 | Karma: 8,58

Jan Kopal

Nastává nová doba kamenná?

23.8.2009 v 0:59 | Karma: 13,49

Jan Kopal

Kocábův dům hrůzy

10.8.2009 v 7:01 | Karma: 10,67

Jan Kopal

Za Josefem Lesákem

3.8.2009 v 23:24 | Karma: 9,27