Malé ohlédnutí za jednou kampaní

Hnutí Libertas je po vlastech českých velmi populární, ve volbách do europarlamentu je ochotno jej volit plná jedna pětina občanů. Tedy myšleno tím prozatím neexistující českou pobočku tohoto euroskeptického hnutí, které je ztotožňováno s rodícím se přípravným výborem nové politické straně blízké Hradu v čele s vitálním výkonným ředitelem CEPu Petrem Machem.

Je evidentní, že Evropská unie a její instituce se netěší velké podpoře české veřejnosti a to v řadách eurozaprodanců a euronadšenců vyvolává nevoli, paniku a strach. Rozpoutala se kampaň proti neexistující straně a nechybí silná slova. Palcové novinové titulky hlásají Nové strany, staré výzvy (Lidové noviny 6. prosince 2008), Haiderovci v Česku (Lidové noviny 10. prosince 2008) či Jak je od „Stop EU“ daleko k „Nic než národ“ (Mladá fronta Dnes 17. prosince 2008).

Z titulků a obsahového posunu je jasné, že kampaň graduje a přiostřuje. Do toho je třeba nutně započíst ataky na prezidenta, kde vlajkovou lodí těchto zbabělých a nehorázných špinavostí představuje kosmopolitní štvavý plátek Respekt, který si svého času kupovali a ostentativně nosili ti, kteří chtěli být okolím považováni za přemýšlivé intelektuály. V čísle 50, jemuž vévodí tykadlová karikatura Václava Klause a titulek Je nebezpečný?, se prezident líčí jako nebezpečný vizionář, který ohrožuje naši světlou evropskou budoucnost.

JK tomu všemu se znovu aktivizují eurofangličkáři pod vedením (rudo)zeleného ministra Ondřeje Lišky, kteří hodlají ve výroční den (15. 2.) druhé volby Václav Klause prezidentem vyrazit na Hrad demonstrovat za hvězdnatou protektorskou zástavu vlající nad sídlem českých králů.

JJe jasné, že dotyční nebyli ve škole slabší nejen v logickém úsudku, ale i ve fyzice. Jinak by už dávno věděli, že každý tlak budí protitlak. A je jen otázkou času, kdy je tento smete do nekonečných hlubin věčného zapomnění a opovržení. Nic jiného si tito následovníci Emanuela Moravce nezasluhují.


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Kopal | úterý 6.1.2009 11:08 | karma článku: 10,59 | přečteno: 709x
  • Další články autora

Jan Kopal

Začátek nové hašlerovské tradice

2.11.2009 v 23:07 | Karma: 8,58

Jan Kopal

Nastává nová doba kamenná?

23.8.2009 v 0:59 | Karma: 13,49

Jan Kopal

Kocábův dům hrůzy

10.8.2009 v 7:01 | Karma: 10,67

Jan Kopal

Za Josefem Lesákem

3.8.2009 v 23:24 | Karma: 9,27